2016/05/04

Ar koncertu prezentēs izlasi “Latvijas Punk/HC Nr. 7”


Šajā nedēļas nogalē, 7. maijā, klubā “Nabaklab” ar grupu „PND”, „Gateris”, “Leborio” un “Gene Kruppa” koncertu tiks prezentēta septītā Latvijas Punk/HC mūzikas izlase, ko sastādījis rokgrupas „Inokentijs Mārpls” līderis Dambis.


Izlasē „Latvijas Punk/HC Nr. 7” apkopotas 30 dziesmas. Tā kalpo kā retrospektīva un atskats uz pašmāju punk / hc skatuves aktivitātēm, skanējumu un pat novitātēm, reizē arī sava veida atskaite par punk mūzikas aktivitātēm Latvijā. Izlasē iekļautas plašāk zināmas grupas kā “Zig Zag”, “PND”, “Inokentijs Mārpls”, “Zaķis”, “All Day Long”, “Jūdas Graši”, kā arī mazāk zināmas vai pavisam jaunas grupas, starp tām – “Morālā Ateja”, “Morāles Inkvizīcija”, “Spit It Out”, “Leborio”, “Līdz Pēdējam”, “Nekad”, “Anna Kijevā”, “The Panckas”, “Gene Kruppa”. Lielākā daļa dziesmu ierakstītas laika periodā no 2013. līdz 2016. gadam, bet ir arī senāk ieskaņoti skaņdarbi. Piemēram, grupas “Zig Zag” dziesma “Vai tev ir naids” ierakstīta 1988. gadā. Izlasē pārstāvētās grupas galvenokārt nāk no Rīgas, bet ir arī grupas no Alūksnes, Smiltenes, Valmieras, Cēsīm, Ogres.

Izlasi apkopojis grupas “Inokentijs Mārpls” līderis, latviešu mūzikas raidījuma “Bitīt Matos” veidotājs radio “Naba” Raimonds Lagimovs jeb Dambis. “Šī izlašu sērija ir sākta veidot 2002. gadā. Kopš iepriekšējās izlases izdošanas 2013. gadā bija sakrājies pietiekami daudz materiāla jaunajai izlasei,” komentē „Latvijas Punk/HC Nr. 7” sastādītājs.

Izlases vāka zīmējuma autors ir mākslinieks Uģis Goba. Ierakstam pievienota grāmatiņa, kur pārskatāmā formā apkopota īsa informācija par izlasē iekļautajām grupām, tādējādi buklets nākotnē varētu kļūt par uzskatāmu Latvijas nekomerciālās mūzikas kustības liecību.


Sestdien, 7. maijā, klubā “Nabaklab” notiekošajā izlases prezentācijas koncertā uz skatuves kāps grupas „PND”, „Gateris”, “Leborio” un “Gene Kruppa”. Koncerta sākums plkst. 22:00, ieejas maksa – 2 eiro.