2017/07/27

Rīgā uzstāsies kristīgā hārdkora grupa "August Burns Red"


9. augustā, klubā “Melnā Piektdiena” uzstāsies Grammy balvai nominētā, kristīgā metalcore grupa “August Burns Red” no Lankāsteras, ASV.

Grupa dibināta jau 2003.gadā un kopš tā laika izdevusi 7 albumus, no kuriem pēdējie divi bijuši Billboard’s topa desmitniekā, savukārt, seši nokļuvuši Billboard’s kristīgās mūzikas TOP 10. Dziesma “Identity” no August Burns Red pēdējā albuma “Found in Far Away Places”, atnesusi grupai Grammy nomināciju kategorijā “Labākais Metāla Izpildījums”.

August Burns Red skanējumu raksturo melodiski ģitāras rifi, tehniski un neregulāri ritmi. Grupa kā dažus no saviem iedvesmas avotiem min Meshuggah, Symphony in Peril, Pelican kā arī The Dillinger Escape Plan.

August Burns Red dziesmu teksti skar tādas tēmas kā depresija, sociālā tolerance un sēras. Kaut arī grupa tiek raksturota kā metalcore, ģitārists JB Brubaker izteicis savu neapmierinātību ar daudziem šī žanra pārstāvjiem sakot, ka “metāls ir kļuvis ļoti standartizēts un tādam tam nevajadzētu būt”. August Burns Red savās dziesmās ir izmantojuši vijoli un čellu, kā arī ievietojuši no klasiskās mūzikas iedvesmotas starpspēles, līdz ar to sevi padarot atšķirīgus metalcore žanrā.

Grupa šogad devusies tūrē, atzīmējot sava “izlaušanās” albuma “Messengers” desmito jubileju.

Grupu August Burns Red iesildīs 2011.gadā dibinātā itāļu nu-metalcore grupa Sharks in Your Mouth.

Koncerta norises vieta: klubs “Melnā Piektdiena”
Sākums – 20:00
Biļešu cena – EUR 25 iepriekšpārdošanā
Biļešu iegāde www.ticketshop.lv