2017/09/02

5. septembrī Rīgā atgriežas brazīļu metāldāmas "Nervosa"


Otrdien, 5. septembrī, klubā "Depo" , Rīgā ar koncertu atgriežas Brazīlijas thrash metal dāmas - grupa "Nervosa"

Grupu „Nervosa” Brazīlijas pilsētā Sanpaulu 2010. gadā izveidoja apvienības ģitāriste Prika Amarala (Prika Amaral), taču tikai 2011. gadā nostiprinājās „Nervosa” pamatsastāvs un dāmas varēja sākt pilnvērtīgi koncertēt.  Neilgi pēc tam dienasgaismu ieraudzīja apvienības pirmais videoklips dziesmai „Masked Betrayer”, kurš nedēļas laikā tika apskatīts 20 tūkstošus reižu. Klipa panākumu rezultātā „Nervosa” ātri vien noslēdza līgumu ar vienu no pazīstamākajiem smagās mūzikas menedžeriem Džefu Kelleru (Jeff Keller) un Austrijas mūzikas izdevniecību „Napalm Records”, kura citu starpā izdod arī tādu grupu, kā „Grave Digger”, „Hate” un „Tiamat”, ierakstus. „Nuclear Blast” izdeva grupas  „Nervosa” pirmo minialbumu vinila formātā. Dažu gadu laikā „Nervosa” notikušas sastāva maiņas un nospēlēti vairāk kā piecdesmit koncertu kopā ar smagās mūzikas smagsvariem „Exodus”, „Raven”, „Grave”, „Samael”, „Kreator” un citiem. 


Grupas kontā, pagaidām, tikai divi albumi "Victim Of Yourself" (2014) un "Agony" (2016) , toties, grupa noteikti var lepoties ar ļoti intensīvu koncertdarbību visā plašajā pasaulē, arī šis gads nav izņēmums – grupas vārds parādās visās lielāko smagās mūzikas festivālu afišās, bet rudenī sākas Eiropas tūre. 

Grupa Latvijā viesojusies vairākas reizes, pēdējoreiz – iesildot Vācijas thrash metal leģendu – grupu "Destruction" .



Koncerta iesildošajā daļā – thrash metal grupa „Pokerface” no Maskavas, ar sievietes „Lēdija Pūce” līdervokālu, kā arī Somijas thrash metal grupa „Ceaseless Torment” .

Ieeja no 19.00, koncerta sākums: 20.00, biļetes iepriekšpārdošanā: https://www.ticketshop.lv/site/events/view/2271


Klubs „Depo” pastāv kopš 2002. gada, atrodas Rīgā, Vaļņu ielā 32.a