2017/10/04

Rīgā atgriežas lautists Jozefs van Visems


2. novembrī ar koncertu Ģertrūdes ielas teātrī (Ģertrūdes ielā 101a, iekšpagalma mājā) Rīgā uzstāsies komponists un lautas spēles meistars Jozefs van Visems (Jozef van Wissem) no Nīderlandes.


Jozefs van Visems ir holandiešu avangarda komponists un baroka lautas meistars. Viņa mūzika ir nepārblīvēta un tieša, reizē hipnotiska un melodiska, kas ”cieņpilni ievelk klausītāju transcendentālā stāvoklī un liek katram palēnināt mūzikas klausīšanos kā individuālu pieredzi.” Van Visems nepaguris koncertē dažādās pasaules vietās, vairākkārt viesojoties arī Latvijā, un lasa lekcijas par lautas ”atbrīvošanas” tēmu.

Beidzamajos gados, darbojoties duetā ar pazīstamo kinorežisoru Džimu Džārmušu (Jim Jarmusch), ir izdoti vairāki studijas ieraksti. Turklāt 2013. gadā par abu komponēto mūziku Džārmuša filmai „Only Lovers Left Alive” Jozefs van Visems saņēma Kannu kinofestivāla konkursa balvu par labāko filmu skaņas pavadījumu. Viņš ir sniedzis teju tūkstoti koncertu visā pasaulē, to skaitā prestižajos festivālos „All Tomorrow’s Parties” un „Primavera Sound”. Kopš panākumiem kopā ar Džimu Džārmušu van Visems turpina darbu gan pie savas oriģinālmūzikas, gan pie mūzikas vairākām kino lentēm.

Jau drīz, novembra sākumā, cienījamās Beļģijas izdevniecības Consouling Sounds paspārnē dienasgaismu ieraudzīs Jozefa van Visema jaunais studijas albums „Nobody Living Can Ever Make Me Turn Back”.

Jozefa van Visema dziesma "Golden Bells Ring in the Ears of Earth's Inhabitants":

Video Jozefa van Visema dziesmai "Detachment":

Video Jozefa van Visema un Džima Džārmuša dziesmai "The Sun of the Natural World Is Pure Fire":


Biļetes no 4. oktobra nopērkamas elektronisko biļešu tirdzniecības vietā internetā - TicketShop.lv. Tikai pirmās 30 biļetes par īpašu cenu - EUR 10. Pārdošanā ierobežots skaits biļešu.

Koncertu rīko neatkarīgā kultūras platforma ULVE Agency.