2018/05/14

Ar četriem koncertiem – „Balerijai” 8gade!



Maijā, ar četriem koncertiem, Jelgavas alternatīvākā iestāde – „Melno Cepurīšu Balerija” ieskicēs savu 8-u gadu jubileju.


Iestāde durvis vēra 2000. gadā, kā mazs, bet alternatīvs bārs. Gadu gaitā tai izveidojies savs cienītāju loks, muzicējuši dažādu stilu un atpazīstamības pašmāju un ārvalstu mūziķi.

Aizgājušā gada beigās „Balerija” pārcēlās uz jaunām, lielākām telpām, Raiņa ielā 28, bet maijā – ieskicēs savu astoņgadi.

Ieskicēs, jo vēl viss nav pabeigts, izdarīts, kā gribas, tāpēc ieskicējam. Četri labi koncerti, lai varam satikt visus, paaudzi, ar kuru esam kopā auguši, mūsu draugi un klienti. Bez salūta, tortēm un pompas, galvassāpēm nākamajā rītā – drīzāk, ar to labo sajūtu, kas valda Balerijā. Un šie koncerti drīzāk ir nevis tikai mums pašiem, drīzāk mūsu apmeklētājiem – kopā mēs būvējam to alternatīvo skatuvi un kultūru” , bilst Jānis Cirsis, Balerijas šefs.

Piektdien, 11.maijā – „Sanctimony” un „Dead Shape Figure” (Somija)
„Sanctimony” jeb viena pašmāju smagā metāla grupām ilgdzīvotājām, kas joprojām aktīvi muzicē. Gupas saknes stiepjas 1994. gadā, kad grupa spēlēja death metal manierē, laika gaitā, transformējoties par death’n’roll žanra līderiem Baltijas valstīs noteikti. Grupas kontā vairāki albumi, Metāla Gada Balvas un šaubu nav, šī ir enerģiskākā metālistu koncertgrupa, gan lielos, gan mazos klubos un koncertos. Diskogrāfija:  "When The Sun Was God" (1994), "Eternal Suffering" (1999), "Devil And Men" (2005), "Hell In Stereo" (2007), "Perfection" (2012), "Unholy Five" (2016).


Dead Shape Figuremelodiskā death metal un thrash metal sajaukums, grupa jau viesojusies Latvijā vairākkārt, gan festivālos, gan kopējos braucienos ar grupu "Sanctimony" . 

Koncerta sākums 22:00, ieeja: 3 – 5 € iepriekšpārdošanā ticketshop.lv 


Sestdien, 12. maijā Artura Skuteļa solokoncerts

Vakara programmā sagaidāmi jauni skaņdarbi, dziesmas no albumiem “Apziņas plūsma”, “Manī mīt” u. c., kā arī koncertam speciāli sagatavotas kompozīcijas no Artura un grupas “Tvērumi” albumiem “Audums” un “Nekad nekur”. 

Koncerta sākums – precīzi plkst. 22.00, biļetes: https://www.ticketshop.lv/site/events/view/2642



Piektdien, 18. maijā – SATELLITES LV
Satellites LV ir latviešu mūzikas grupa, kuras sastāvā šobrīd ir apvienības dibinātāji Jānis Žilde un Edgars Žilde, kā arī Toms Ostrovskis, Mareks Ameriks un Ervings Znotiņš. Grupa 1990. gadu otrajā pusē, kā The Satellites, ieguva popularitāti ar vairākiem veiksmīgiem singliem un  uzvaru mūzikas festivālā "Liepājas Dzintars" 1997. gadā. Gan grupas pirmais britpopa albums "Piens", gan arī 2001. gadā izdotais postroka ieraksts "Kind of Glue" ir uzskatāmi par pirmajiem savā stilā izdotiem albumiem Baltijas valstīs.

Grupa Satellites LV dodas pagājušogad izdotā godalgotā studijas albuma «Varavīksnes galā» veicināšanas turnejā, piestājot vairākās Latvijas pilsētās – to vidū – arī pirmo reizi "Melno Cepurīšu Balerijā", Jelgavā!


"Latvijā ir parādījušās vairākas jaunas, interesantas koncertu vietas, un, lai nosvinētu gan iegūto «Austras» balvu, gan «Zelta mikrofonu», nolēmām izbraukt nelielā klubu turnejā. Ar nepacietību gaidām šos koncertus,” teikts grupas preses paziņojumā.

Diskogrāfija: "Piens" (1998), "Kind of Glue" (2001), "Vadu" (2009), "Bezvadu" (2009), "Pagrīdē" (2012), "Varavīknes Galā" (2017). 


Koncerta sākums 22:00, ieeja 3 – 5 €, biļetes iepriekšpārdošanā:



Sestdien 19. maijāDarrva, Dehead un Thou Shell Of Death (Igaunija)
Jelgavas aktīvākie metālisti – grupa „Darrva”, kuri gadu gaitā ne vien ierakstījuši jau divus albumus, bet arī guvuši atzinību gan pašmāju skatuvē, gan ārpus tās.


„Dehead” – pašmāju thrash metal grupa, kas atjaunotā sastāvā ir atpakaļ apritē.

Vakara galvenie viesi – Igaunijas tumšā melnmetāla pārstāvji – „Thou Shell Of Death” , kuru koncertus parasti ievada melanholiska, atmosfēriska un iedziļināšanos prasoša mūzika, daudz dūmu un sveces.

Koncerta sākums 21:00, biļetes iepriekšpārdošanā no 3 – 4 €: 



“Melno Cepurīšu Balerija” , Raiņa iela 28, Jelgava