2018/05/14

Valmieras hc duets „Nuvo” izdod debijas albumu



Valmieras hc / post metal duets „Nuvo” izdod debijas albumu „Laiks Ir Asinīs” .


Grupa „NUVO” ir valmierieši – basists Andris Klāvs un bundzinieks Jānis Ošs. Grupas pirmsākumi meklējami 2006. gadā. Dažādu sastāvu maiņu un citu iemeslu vadīta, grupa nonāk periodā, kurā abi tās dalībnieki spēlē citu grupu sastāvos.

Grupas otrā dzimšanas diena ir 2012. gads, kad atsākas mēģinājumi, ar jaunu skatījumu uz mūziku un dzīvi.

Pēc divu gadu darbības grupa nolemj ierakstīt albumu. Ieraksts veikts HODILA Records studijā, Valmierā, 2014. gada ziemā. Tiek ierakstītas deviņas dziesmas. Ieraksts netiek izdots un ir atstāts kā demo/pre-production materiāls. Viens gabals pateicoties Jānim Reinfeldam pārvērst videoklipā.

Šobrīd grupas skanējumu var raksturot, kā divu instrumentu (bass un bungas), smagnēju post-metal simbiozi, ar klasiskās mūzikas iezīmēm, kas pielādēts ar dusmu,skumju un melanholijas pilnām noskaņām.

Digitāli albums jau pieejams klausīšanai, lejupielādei un straumēšanai visos lielākajos digitālās mūzikas izplatīšanas servisos. 

Savukārt kompaktdiska un vinila plates formātā albums būs pieejams rudenī, izdevniecības „P3lican” paspārnē, kad arī sekos plašāka grupas koncertdarbība.