2020/10/30

Mūzikas un gaismu noskaņu pastaiga Koknesē - PĀRCELTS!


Diemžēl, epidemoloģisko apsvērumu dēļ valstī ieviesta ārkārtas situācija, kas liedz mums realizēt pasākumu "Virmo Gaisma Koknesē" iecerētajos datumos.

Rokas mazliet nolaistas, bet pasākums nav atcelts pavisam.
Gaidīsim kopā labas ziņas, kad drīkstam pulcēties, tad izziņosim jaunos datumus. 

Atvainojamies par neērtībām un Paldies par sapratni!

Priecīgus svētkus attālināti, lai tiktos drīz!



 
13.‒14. novembrī Koknesē, Kokneses parkā norisināsies audiovizuāla noskaņu pastaiga ‒ skaņu un gaismu tehnoloģu mijiedarbība, iedzīvinot vēsturiskus notikumus mūsdienīgā skatījumā.


Tie nav tikai starmeši un fona mūzika. Vienlaikus tas ir arī stāsts un sajūtas. Tā ir izraušanās no ikdienas kņadas, nemiera un steigas. Pastaiga, lai sakārtotu domas un, iespējams, mazliet citādi paraudzītos uz pasauli un tajā notiekošo.

Īpaši šobrīd – laikā, kad tik ļoti dominē satraukums un neziņa par rītdienu, arvien iecienītākas kļūst pastaigas svaigā gaisā un pie dabas.

“Virmo Gaisma Koknesē” ir Kokneses novada domes apsveikums valsts svētkos gan novadā dzīvojošajiem, gan novada apmeklētājiem.

Lai arī gada mazāk aktīvajos mēnešos veicinātu tūrisma norisi un raisītu iedzīvotāju vēlmi ceļot un izzināt notiekošo Latvijas reģionos, vienlaikus informējot un izglītojot apmeklētājus un ceļotājus par Latvijas novadiem, pilsētām un to vēsturi, kā arī bagātinot vietējo iedzīvotāju kultūras dzīvi ar kultūras notikumu, kuru veido studenti.

Sadarbībā ar Kokneses novada domi, Kokneses Tūrisma Informācijas centru, AS “Latvijas Valsts Meži” un LKA Latvijas Kultūras koledžu tapis šis sadarbības projekts, kura ietvaros studenti Didzis Bērziņš, Oskars Munčis, Mārtiņš Jēkabs Ronis realizē savus kursa darbus tehniskajā producēšanā.

Pastaigas kartē pieci objekti – “Senā Mūra Stāsts” (Kokneses Pilsdrupas), “Neziņās Vilinājums” (Jāņa vārti), “Ūdens Dvēselē” (Pērses ūdenskrituma atveids), “Caur Mani, Caur Laiku, Caur Pasauli” (Tējas namiņš), “Goda Sardze” (Ozolu aleja).

Tie ir vēsturiski objekti Koknesē, kuru stāsts tiek iedzīvināts mūsdienīgā veidā, lai runātu par tiem vēlreiz.

Noskaņu pastaiga Koknesē norisināsies divus vakarus pēc kārtas, 13.‒14. novembrī, no plkst. 17:00 līdz 22:00. Ieeja bezmaksas.

Lūgums apmeklētājus ievērot valstī noteiktās epidemoloģiskās prasības – 2 metru distance starp apmeklētājiem, sejas masku lietošana, roku dezinfekcija.

Pasākuma laikā filmē un fotografē.