2020/10/22

„Frailty” jauns albums un videoklips


Pašmāju smagās mūzikas apvienība „Frailty” pēc ilgstoša darba klausītājiem piedāvā savu ceturto pilno studijas albumu "Tumši ūdeņi". Pirmo reizi grupas karjerā albums ticis ierakstīts latviešu valodā.

„Frailty”, komentējot šo soli, norāda, ka ideja ierakstīt albumu latviski tikusi plānota jau sen. Izvēle par labu latviešu valodai metālmūzikai ierastās angļu valodas vietā saistāma ar grupas vēlēšanos izcelt savu latvisko identitāti un runāt par savas daiļrades tradicionālo tematiku savā dzimtajā valodā.

Albumā "Tumši ūdeņi" ir septiņas kompozīcijas. Tās stāsta par tumšām priekšnojautām, svarīgiem un sarežģītiem notikumiem pasaules vēsturē, iekšējiem pārdzīvojumiem un eksistenciālām bailēm, kā arī pieskaras latviešu mitoloģiskajiem priekšstatiem.

Tapis arī oficiālais videoklips vienai no albuma dziesmām "Es degu". Klipa autors ir grupas ģitārists Jēkabs Vilkārsis.

Video „Es Degu”: 

https://youtu.be/j_xE-CLVGJQ 

Iepriekš šī gada jūlijā kā albuma vēstnesis tika publicēts teksta video dziesmai "Tā aiziet gaisma".

Albums "Tumši ūdeņi" ticis ierakstīts ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu 2020. gadā.  Albumu izdevusi pati grupa ar pašmāju ierakstu leibla "Zobens un Lemess"  atbalstu.

"Tumši ūdeņi"  klausītājiem pieejams lielākajos mūzikas straumēšanas servisos un „Frailty” bandcamp.com lapā kopš tā izdošanas brīža šī gada 2. oktobrī.

Bandcamp: https://frailtymetal.bandcamp.com

Spotify: https://rb.gy/cwscvw

Iepriekšējais „Frailty” albums "Ways of the Dead" izdots 2017. gadā, un ieguva Latvijas Metālmūzikas gada balvu kā labākais 2017. gada pašmāju metāl mūzikas albums. Daudzo pastāvēšanas gadu laikā grupa saņēmusi arī citus apbalvojumus, kā arī divas reizes bijusi nominēta balvai „Zelta mikrofons”.

https://www.facebook.com/Frailty.metal

https://www.instagram.com/frailty.metal