2011/10/24

25. oktobris, Nabaklab - Starptautisks dziesminieku vakars ar Gipsy Rufina, Juhana Īvonenu un Rihardu Lībieti

Otrdien, 25.oktobrī, mūzikas klubā Nabaklab abu koncertbrauciena Madam Fortuna ietvaros viesosies Gipsy Rufina no Itālijas, Juhana Īvonens no Somijas, kā arī pašmāju dziesminieks Rihards Lībietis.
 


Gipsy Rufina jeb īstajā vārdā Emiliano Liberali ir dziesminieks, kura saknes meklējamas Itālijas kalnienēs, bet muzikāli ceļi, līdzīgi kā izteicienā, aizveduši uz Romu, kur deviņdesmitajos gados ņemta dalība vairākās pagrīdes ģitārmūzikas un pankroka grupās. Tālāk sekojis pasaules meklējumu un sevis pierādīšanas izaicinājums, nokļūstot Ziemeļamerikā, kur 2002.gadā aizsāktas dziesminieka gaitas un radīti pirmie trubadūra gara melodiskuma un mūzikas romantiskā dramatisma iedvesmoti skaņdarbi.

2011.gada septembrī vinila plates ierakstā izdots Gipsy Rufina kopdarbs ar angļu dziesminieku Timu Houlhausu.

Savukārt Juhana Īvonens, kurš sevi pieteicis 2007.gadā Helsinkos, savus skaņdarbus rada, izejot no mūzikas personiskuma aspekta. Viņa daiļradē iespējams saklausīt aizvadītā gadsimta sešdesmito un septiņdesmito gadu dziesminieku muzikālo mantojumu, kas veiksmīgi sajaucas ar mūsdienu ietekmēm un ziemeļnieciskajām skumjām.

2009.gadā izdotais pašnosauktais debijas albums ierakstīts Somijas laukos divu gadu laikā, izmantojot analogās ieraksta iespējas. Pēc tam Īvonens ar saviem koncertiem apbraukājis Eiropu, rūpējoties par saturiski piesātinātu un intīmu sniegumu ikreizi kāpjot uz skatuves.

Kā ievadošais mākslinieks gaidāms meditatīvās un akustiskās mūzikas dziesminieks Rihards Lībietis, kurš iespējams plašākai publikai zināms ar kādreizējo nosaukumu Tēja Vienam.

Lībietis pirmo reizi sevi prezentēja 2010.gadā ar netradicionālu akustiskās ģitāras spēli, cenšoties parādīt, ka arī ar vienu instrumentu var attēlot plašu un piepildītu emociju gammu. Kā norāda pats mākslinieks, ”cenšos iekļaut savus vērojumus un skatījumu uz apkārtējo pasauli, cilvēku emocijām, nerēķinoties ne ar kādu citu aspektu - radot mūziku, kurā cenšos iekļaut patiesumu, patiesumu, kas daudz kur mūsdienās iztrūkst.”

Koncerta sākums plkst. 21:00. Ieeja no plkst. 20:00, bez maksas.