2012/04/01

3. un 5. aprīlī - Laikmetīgā eksperimentālā mūzika koncertos Valmierā un Rīgā

 Laikmetīgā eksperimentālā mūzika koncertos Valmierā un Rīgā

Otrdien, 3.aprīlī, galerijā Laipa Valmierā un ceturtdien, 5.aprīlī, bārā Chomsky Rīgā uzstāsies laikmetīgās eksperimentālās mūzikas skaņu mākslinieki no Lielbritānijas – Timotijs Houlhauss un Robijs Džadkins. 
 
Timotijs Houlhauss jeb TCH ir daudzšķautnains skaņu mākslinieks un klejotājs no Anglijas.
Houlhauss savu muzikālo ceļu aizsācis aizvadītās desmitgades sākumā, pievienojoties sludge metal mūzikas grupai Among the Missing. Mākslinieku raksturo neskaitāmas muzikālās sadarbības, kuras savu interešu lokā stiepjas no trokšņu mūzikas kolāžām un lauku ierakstiem līdz pat minimālisma noskaņu kompozīcijām, un atspoguļojas līdz šim izdotos trīs „pilnmetrāžas” albumos.

2010.gada septembrī piedalījies neatkarīgās kultūras festivālā Incubate Nīderlandē, kā arī aizvadījis vairākkārtējus Eiropas koncertbraucienus.

Houlhausa veikumu kādā no intervijām kā vienu no viņasprāt mūsdienu ievērojamākajiem izpildītājiem atzinusi Ņujorkas no wave leģendas grupas Swans kādreizējā dalībniece un vokāliste Džarbo.

Robijs Džadkins pārstāv Anglijas eksperimentālās mūzikas skatuves uzlecošo mākslinieku ierindu, parakstoties zem Left Hand Cuts off the Right vārda.

Džadkina muzikālā darbība virzīta uz mūsdienu un trokšņu mūzikas izaicinājumiem, kā arī šķietami nebeidzamajām tehniskajām iespējām tajā, to skaitā, atgriezeniskajām saitēm un cilpām, dūkoņas un elektroniskās mūzikas ierīcēm.

2010.gadā pašrocīgi un ar neatkarīgo ierakstu izdevniecību atbalstu izdoti vairāki Left Hand Cuts off the Right neliela apjoma albumi, tostarp kopdarbs Sokushinbuts ar angļu čellistu Nacht und Nebel.

Galerija Laipa atrodas Rīgas ielā 25c, Valmierā. Koncerta sākums plkst. 18.00, ieejas maksa 2 Ls. Tā norise Valmieras pilsētas Kultūras un mākslas mēneša ietvaros.

Bārs Chomsky atrodas Lāčplēša ielā 68, Rīgā. Koncerta sākums plkst. 21.00, ieeja bez maksas. To ievadīs trokšņu mūzikas duets XAHCX pašmāju skaņu mākslinieku Lehitkarnef un Dubna sastāvā, kuri vairāk zināmi kā avangarda grupas 1/2H 1/2W dalībnieki.