2012/04/23

Sestdien, 2. jūnijā, Rīgā spāņu virtuozi „Kathaarsys”


Sestdien, 2. jūnijā, Rīgā spāņu virtuozi „Kathaarsys”

Sestdien, 2. jūnijā, klubā „Melnā Piektdiena”, jau trešo reizi Rīgā, spāņu progresīvi - virtuozie mūziķi – grupa „Kathaarsys” .

„Kathaarsys” ir triju mūziķu grupa, kas savu muzikālo darbību sāka ar ideju, ka jārada jauna veida skanējums, kas laika gaitā izvērties par lielisku iemeslu diskusijām par grupas muzicēšanas manieri un stilu.


Debijas albums "Portrait of Wind and Sorrow" iznāk 2005. gadā, tajā lieliski dzirdami dažādi mūzikas stilu jaukumi un atzari – tobrīd grupa spēlē atmosfērisku, piesātinātu un niknu mūziku, pietuvinātu black metal estētikai, kas papildināts ar rokmūzikas elementiem un akustiskām iespēlēm.

Debijas albuma lieliskās atsauksmes ir grupas virzītājs aktīvai koncertdarbībai, paralēli ierakstot albumu "Verses in Vain" 2007. gadā. (Starp citu, tas ir fantastisks divu disku albums, kurā tikai viena, īsākā dziesma ir 13 minūšu gara. Ņiprs progresīvs black metal ar elementiem no ... )

Grupa turpina eksperimentēt ar savu muzikālo skanējumu un amplitūdu, arvien meklējot un paplašinot to.

2009. gadā Argentīnā, ierakstu sesijas rezultāts ir trešais albums - "Anonymous Ballad". Šajā ierakstā grupa ir spērusi soli tālāk – vēl vairāk dažādu mūzikas žanru sajaukums – progresīvā roka elementi, black un doom metal un tas nav viss...

Grupa to vien dara, kā brauc garākās koncertu tūrēs, apceļojot pasauli jau otro vai trešo reizi.

Turpinājums audiogrāfijai seko 2010. gadā un albums nosaukts „Intuition” .
Vārds inovatīvs, kā paši mūziķi to raksturo ir vietā – avangarda, progresīvā roka, metāla, jazz elementi un virtuozas spēlēt prasmes te ir gana daudz.   

Albuma ieskaņās seko koncertbraucieni pa Eiropu, lai atgriežoties mājās – ierakstītu konceptuālu koncertu, ko izdod cd un dvd formātā - "The Concept - Live at Capitol" (2011).

Grupas lielākais trumpis ir mūziķu spēlēt prasme – virtuozā instrumentu pārvaldīšana un atdeve uz skatuves, nemaz nerunājot par veiksmīgu dažādu stilu sajaukšanu vienā kokteilī. Sarežģītāk ir saprast šo muzikālo jaukumu, ko nepieradinātas ausis nemaz ar neuztver.

„Rara Vez” ir grupas jaunākais veikums. Vai esat dzirdējuši „Īpatnēja folk, jazz, progresīvā roka, metāla un flamenko sajaukums. Vai tas ir eksperimentāls flamenko, akustisks progresīvais roks, klasiskā ģitāra ar klavieru pavadījumu vai visi šie elementi kopā, beigās vēl apkaisīti ar fado elementiem?” (H.Strapāns)

Jā, tas ir Jose, Martas un Adriana jeb „Kathaarsys” roku, skaņu darbs.

Koncerts Rīgā – sestdien, 2. jūnijā, klubā „Melnā Piektdiena”.

Koncertā izskanēs gan agrīnā grupas daiļrade, kas vairāk patīk metālistiem, gan progresīvā, pusakustiskā, eklektiskā no „Rara Vez”.

Vairāk informācijas par koncerta sākuma laiku, biļešu cenām sekos.

Kathaarsys vietnes:
Facebook:
mājaslapa:

Uzmanību - nesagatavotam klausītājam būtu vēlams pirms koncerta iepazīties ar grupas daiļradi:

2012 – Kathaarsys „Rara Vez” albums - http://kathaarsys.bandcamp.com/

2009 – Kathaarsys „Darkness” Live

2007 – Kathaarsys „In the Everlasting Misery”

2005 – Kathaarsys „Portrait Of Wind And Sorrow”

2005 – Kathaarsys „Perennial Forest of Winter”