2014/01/07

24. janvārī – Alcest, Hexvessel un The Fauns vienīgais koncerts Baltijas valstīs – Viļņā


Alcest


Meteorologi prognozē aukstāko ziemu simtgadē, toties janvāra beigās Viļņu sildīs „The Shelter Tour“. No Baltijas valstīm tikai Lietuvu apmeklēs grupa „Alcest“ 24. janvārī klubā „New York“ un hipnotizēs klausītājus kopā ar psihodēliskajiem burvjiem „Hexvessel“ un sapņainiem „The Fauns“.


Grupa „Alcest“ – īpaši atmosfērisks un poētisks franču projekts, galvenokārt, pazīstams daudziem eksperimentālās mūzikas klausītājiem. Multiinstrumentālists Neige jau bērnībā radušos „ideālās garīgās pasaules“ redzējumu meistariski apvieno ar post-roka un shoegaze melanholiskajām skaņām. Tāda unikāla mūzikas forma rada daudzslāņainas un pacilātas melodijas, kuras aizved uz trauslu un nemanāmu izplatījumu. Visas šīs īpašības translē cilvēka maņu orgāniem neaptveramus un vārdos neiekļaujamus skatus. „Alcest“ – ne tikai profesionāls un progresīva grupa, bet arī starptautiski atzīts vārds.

Tāpat kā „Alcest“, somu „Hexvessel“ mūzika iegremdē citā pasaulē. Savā daiļradē šis septets neticami atjautīgi pielāgo ģeniālā A. Einšteina domu – „realitāte ir tikai ilūzija“. Grupas mūzikā septiņdesmito gadu beigu angļu folklora un psihodēlija savijas ar pagānismu un okultismu. Neparasts, galvenokārt, tīrs vokāls runā par pārdabisko noslēpumu, bet muzikālo maģiju dažādo neierasti instrumenti, piemēram, psalteriums vai harmonijs. Tāda kombinācija šķiet graujoša, taču realitātē, „Hexvessel“ daiļrade rada burvestību, kurā valda noslēpumaina, bet un izteiksmīga atmosfēra.

Hexvessel

„Lost Love Found“ – tā savu daiļradi raksturo „The Fauns“. Šis britu kolektīvs smeļas iedvesmu dzejā, komiksos, deviņdesmito gadu indie mūzikā un daudzos citos avotos. Taču biežāk grupa tiek saukta par shoegaze pārstāvjiem neskaidrā, mazliet impresionistiskā vokāla, kā arī emocionālas un mērenas jaunrades dēļ, kurā traģika saplūst ar gaismu un eiforiju. Pēc kvinteta domām, viņu mērķis – piespiest klausītāju sadzirdēt un pārdzīvot mūzikas nesto vēsti. „The Fauns“ mūzika – iet uz priekšu, taču neaizmirst par pagātni.

The Fauns

Ekskluzīvā uzstāšanās Baltijas valstīs notiks Viļņā, visi šie trīs kolektīvi hipnotizēs publiku „New York“ klubā 24. janvārī.

No Rīgas uz koncertu tiek organizēts brauciens ar autobusu. Koncerta pakete (koncerta biļete + ceļš turp - atpakaļ) - 35 EUR. Izbraukšana notiks plkst. 12:00. Uz Rīgu braucam pēc koncerta. Pieteikties uz autobusu, kā arī saņemt citu informāciju var pa tel. +371 27086038 vai rakstot uz estragons@inbox.lv


Video: