2014/01/21

Izziņo konkursa „Metal 2 The Masses Latvia” dalībniekus




Izziņo konkursa „Metal 2 The Masses Latvia” dalībniekus – grupas, kas četrās konkursa kārtās cīnīsies par iespēju spēlēt uz Anglijas lielākā neatkarīgā smagās mūzikas festivāla „Bloodstock Open Air” jauno grupu skatuves „NewBlood”.

Izvērtējot iesniegtos pieteikumus, mūzikas veikala „Randoms” pārstāvis Jānis Jansons un kompānijas „Rock Distribution” vadītājs Edijs Rudzis no 20 grupām dalībai konkursā atlasīja 15: BLINDED MEMORY, BURNED IN BLIZZARD, DARRVA, DEHEAD, DEODIUM, FRAILTY, HAPTIC, NIGHTTALES, ONCE UPON, OPIFEX, RESHAPE THE LANDSCAPE, SANDTROUT, STAGNANT PROJECT, SYMBOLIC un THE NIBBLE. Dalībai konkursā nekvalificējās grupas SIDECHAIN RETREAT, ASTHMA, NĒ, PŪĶA GARS un OCEANPATH.  
Grupu uzstāšanās kārtība un secība tika izlozēta 16. janvārī klubā „A Nice Place”, kur arī notiks konkursa atlases koncerti 28. martā, 11. un 25. aprīlī. Informācija par dalībnieku uzstāšanās laikiem, kā arī konkursa finālu 16. maijā būs atrodama konkursa profilos sociālajos tīklos https://www.facebook.com/m2tmLatvia/ un http://www.draugiem.lv/m2tm/ (šeit atrodams arī konkursa nolikums). Grupai, kas uzvarēs konkursā, tiek nodrošināta iespēja spēlēt uz „Bloodstock Open Air 2014” skatuves „New Blood”, kā arī tiek apmaksāti ceļa un uzturēšanās izdevumi.
Konkurss „Metal 2 The Masses Latvia” tiek organizēts sadarbībā ar LR Kultūras ministriju, portāliem „Draugiem.lv” un „Bobe.me”, kā arī mūzikas klubu „A Nice Place”. „Bloodstock Open Air” ir lielākais neatkarīgais smagās mūzikas festivāls Anglijā, kas kopš 2001. gada iekarojis stabilu pozīciju lielāko Eiropas metālmūzikas notikumu sarakstā, piedāvājot klausītājiem „Saxon”, „Nightwish”, „Paradise Lost”, „Children of Bodom”, „Amon Amarth”, „Testament”, „Arch Enemy”, „Lamb of God”, „Anthrax” un virkni citu pasaules smagās mūzikas prestižāko vārdu uzstāšanos. 2014. gadā festivāls notiks jau 14. reizi, kad apmeklētājiem būs iespēja dzirdēt tādas grupas kā „Down”, „Megadeth”, „Flotsam&Jetsam”, „Hatebreed”, „Children of Bodom”, „Amon Amarth” un citi.

Konkursa organizatori pateicas par grupu atsaucību un iesūtītajiem pieteikumiem, kā arī vēl veiksmi konkursa atlases kārtās.