2014/12/31

Noslēgsies ierakstu iesniegšana Latvijas Metālmūzikas Gada balvai


Vēl tikai dažas dienas, līdz 31. decembra vakaram, var iesniegt šajā gadā izdotos ierakstus tradicionālajai Latvijas Metālmūzikas Gada balvai. Tiek gaidīti jebkuri 2014. gadā iznākuši smagās mūzikas ieraksti — metāls, hārdkors, hārdroks, postroks un postmetāls, kā arī jebkuri to hibrīdi.


Balvai tiek nominēti visi iesniegtie smagās mūzikas žanru ieraksti, savukārt uzvarētāji konkrētās nominācijās tiek noskaidroti tautas balsojumā. Tradicionāli balva ik gadus tiek pasniegta tādās kategorijās kā labākais albums, labākā koncertgrupa, izcilākā debija, labākais vokāls, cienījamākais instrumentālists, kā arī gada labākā grupa kopumā. Tiek arī pasniegta balva par mūža ieguldījumu Latvijas metālmūzikas attīstībā. Pēc internetbalsojuma noslēgšanās tā rezultātus pārbauda žūrija, sastāvoša no smagās mūzikas lietās pieredzējušiem cilvēkiem (mūziķiem, apskatniekiem, koncertu organizatoriem utt.) — viņu uzdevums ir atrast un neitralizēt negodīgas balsošanas kampaņas, jo iepriekšējos gados tādas ir konstatētas praktiski ikkatru reizi. Dažām grupām ir tik uzticami fani, ka tie gatavi darbināt automatizētus skriptus — datori paši balso cilvēku vietā.

Lai smagās mūzikas ieraksts nokļūtu Gada balvas vērtēšanā, tas līdz 31. decembra vakaram jāatnes vai jāatsūta pa pastu uz Vecrīgas mūzikas veikalu «Randoms» Kaļķu ielā 4. Pretendentiem nav jāmaksā nekāda dalības maksa, vien jāiesniedz viens LP, EP, dziesmu kompilācijas vai izlases diska, plates, DVD vai cita formāta eksemplārs. Ja konkrētais ieraksts izdots tikai digitālajā formātā, to var iesniegt elektroniski. Daudziem ierakstiem fiziskie formāti iznāk vienā gadā, bet digitālais — citā: šādā gadījumā iesniedzēji var izvēlēties, kurā gadā to pieteikt Metālmūzikas Gada balvai.

Par balsošanas sākumu tiks paziņots janvāra pirmajā nedēļā, bet pati balvu pasniegšanas ceremonija notiks 16. janvārī klubā «Melnā Piektdiena». Pasākumā citu starpā uzstāsies tādas grupas kā «Diseim», «Preternatural», «Green Novice» un «Mūžamežs».

Pērn “Gada grupas” titulu ieguva grupa Rūsa: https://www.youtube.com/watch?v=UIzCiE15cgA