2015/06/08

Baltijas valstu festivāli šogad, 2015. gada vasarā

Apkopojām tikai lielākos, iecienītākos, ir vēl čupām visādi, rokat paši.

Kilkim Žaibu 2015
26. – 27. jūnijs, Žagare, Lietuva, 32 – 60 EUR
Gaumīgs pasākums ar labu muzikālo salikumu, papildus mūzikai – plaša seno amatnieku, cīņu klubu un izklaides programma. Ļoti iecienīts vietējo metālistu kopienā.
Triptykon, Enthroned, Kings of Asgard, Bolzer, Auļi, Neglected Fields, Skyforger, Raventale, u.c.


Hard Rock Laager 2015
3. – 4. jūlijs, Vana-Vigala, Igaunija, 32 – 45 EUR
Ļoti kvalitatīvs un patīkams pasākums. Vienmēr ir ko redzēt, dzirdēt, jaunatklāt & vēl pieļurbāties.
Candlemass, Caliban, Shining, Anaal Nathrakh,  Treshold, Wolf, Metsatoll, Neglected Fields, Alfhanne, Paean, J.M.K.E., Urt u.c.

Pagalms Fest 2015
3 – 5. jūlijs, Jūdaži, Siguldas novads, 10 – 20 EUR
Visticamāk, ka jaunās paaudzes, alternatīvās kultūras orientēts pasākums, labas atsauksmes par šo kopumā.
Omerta, Inokentijs Mārpls, Edavārdi, Neon Saturdays, Hipstorkātija, Monro, Marta Migla, Jūdas Graši, Starmetis u.c.

Devilstone 2015
16. – 17. jūlijs, Anīkščai, Lietuva, 20 – 30 EUR
Lietuvas Vudstoka, vismaz 3 skatuves, tuvu pilsētai, plaša kultūras un muzikālā programma. Varbūt pat ne Vudstoka, bet alternatīvais Pozitivus. Garlaicīgi nebūs. Un muzikālā daļa ar plaši pārstāvēta – no stoneriem, postiem, rokiem, caur psihodēliju uz smago miroņmetālu.
Katatonia, Marduk, Kataklysm, Tombstones, Nrcssst, Omerta, Stoned Jesus, Suicidal Angels, Motorama, Striker, Green Leaf, Maybeshewill, Belzebong, Lost Society u.c..

Zobens un lemess 2015
10. – 11. jūlijs, Saukas Dabas parks, Sēlija, 15 – 35 EUR
Pagāni atgriežas. Baltijas Saules tradīciju turpinājums un vienīgais pasākumus, kas no metāla gala LV. Feini. Atbalsti savējos! Muzikāli – pagāniem un 90 gadu nostaļģiju apvītiem – šis ir must go! Vieta smuka, seno amatnieku tirdziņš, darbnīcas, viduslaiku cīņu rekonstrukcijas ar būs. Pirmo gadu. Tautiski, patriotiski, metāliski un smuki.
Nocturnal Mortum, Gods Tower, Obtest, Ūkanose, Celtachoir, Frailty, Green Novice, Urskumug, Darrva, Wagars, Skyforger,  Auļi, Vilki, Obscurus Orbis u.c.
+ vēstures rekonstrukcijas un cīņu klubi.

Rupjmaize 2015
10. - 11. jūlijs, Kalbakas, Smiltene. Vēl viens alternatīvās ievirzes pasākums, pieļaujams, ka uz jauno paaudzi orientēts.  Nav slikti, cerams, ka izaugs, saliks cenas ieejai savos resursos un nedalīs publiku ar Zobens un lemess festu.
Tesa, Kapakmens, Ghettozloba, Parara, Līdz pēdējam, Retrace My Life, Nē, Aon u.c.

Klang! 2015
24. – 25. jūlijs, Klaņģu kalns, Ķekava, 15 – 100 EUR
Labākajās pagrīdes tradīcijās, bet ar kvalitāti. Roks un metāls. Vienīgais mīnuss, ka nav blakus peldvietas vai upes, bet kopumā – Rīgas tuvums, mežs un pļava. Un rokenrolls. Grupas arī šogad labi saliktas, gan metālgalvām, gan alternatīvajiem. Gaumīgi atlasītas. Tusiņš!
SIA Radikal, Soundarcade, Sanctimony, Inokentijs Mārpls, Oranžās Brīvdienas, Omerta, Dzelzs Vilks, Green Novice, Eschatos, Pienvedēja Piedzīvojumi, Trendkill Method, Dehead un citi.

Laba daba 2015
31. jūlijs – 2. augusts, Ratnieki, Līgatnes pagasts , 30 – 35 EUR
Ar katru gadu arvien vairāk apmeklētāju, kas šī festivāla agrīno auru drusku pabojā, bet ne idejiski, ne saturiski nav mainījies. Lielisks atpūtas pasākums, ar draugiem, suņiem vai ģimeni. Pat ja nesaista visi vārdi afišā, vienā no 5 skatuvēm būs, kur piesiet aci, ausi vai izklaidēties. Oh, jā! Mīnuss viens vienīgs, ka sāk ieplūst apmeklētāju daļa, kurai vajadzētu doties nevis uz šo, bet gan uz kādu Bīčpārtiju vai atksurbtuves festu.
Aurora, Dzelzs Vilks, Auļi, Green Novice, Rebel Riot, Pienvedēja Piedzīvojumi, u.d.c.

Rock Up 2015
7. – 8.augusts, Turbas, Ikšķiles novads, 25 EUR
Vieta smuka un eleganta, muzikālais sastāvs vairāk derēs citai auditorijai, nevis alternative / metal, bet kaut kam pirms vai aiz tā. Var provēt.
Rūsa, Colt, The Big Bluff, Voiceks Voiska, Bengy u.c.

Menuo Judaragis XVIII
28. – 30. augusta Zarasai pussala, Lietuva, 30 – 56 EUR
Folka, nefolka un absolūtā miera pasākums, ļoti kvalitatīvi, pārdomāti taisīts. Uz pussalas, lieliska vieta. Vairākas skatuves, meistardarbnīcas, rituāli, tautas roks, drusku metāla, bet kopējā noskaņa – dabas bērni, pagāni, folkeri, vienkārši forši cilvēki ir te.
Kretīnu praktiski nav, tie atsijājas pa ceļam. Iesakam, kā vasaras pēdējo festu!
Kirlian Camera, Sol Invictus, Gods Tower, Atmsfera, Alina Orlova u.c.