2015/06/06

Ko sūtīsim uz «Wacken Open Air» festivālu Vācijā?

Mayla

Sestdienas vakarā notiks «Wacken Metal Battle» konkursa fināls, kurā par ceļazīmi uz pasaules ietekmīgāko metālfestivālu «Wacken Open Air» Vācijā sacentīsies četras finālistu grupas.


Sestdienas vakarā uz «Melnās Piektdienas» skatuves savā starpā sacentīsies jaunie progmetālisti «Legacy ID», ekstrēmi eksperimentālās mūzikas veterāni «Urskumug», latgaliski dziedošie Preiļu folkmetālisti «Green Novice» un modernā metāla censoņi «Mayla». Uzvarētājus nosaka kombinēts žūrijas un skatītāju balsojums, taču praksē pierādījies, ka galīgo uzvarētāju īstenībā nosaka fanu balsojums — tā kā klausītāji līdz ar biļetēm saņem balsošanas zīmes, realitātē uzvaru iepriekšējos gados izcīnījušas tās grupas, kurām bijis vislielākais klausītāju atbalsts.
 
Legacy ID
Arīdzan iepriekšējos gados pierādījies tāds fakts — ja konkursā piedalās kāda «thrash» stilā spēlējoša grupa no Latgales, tad uzvar vienmēr latgaļi. Jau sestdien redzēsim, vai šī tradīcija beidzot mainīsies!
 
Green Novice
«Žūrija pirmo reizi, kopš šis konkurss tiek rīkots arī Latvijā, būs internacionāla. Vērtētājiem šogad būs papildus uzdevums: izvērtēt grupas no šāda faktora — vai uzvarētājgrupa būs spējīga izturēt nokļūšanu pasaules svarīgākajā metālfestā, vai tā spēs veselīgi uztvert atrādīšanos visas Eiropas publikas priekšā un pēc tam neizjukt? Ne visi to spēj, kā rāda prakse!» — saka konkursa organizators Vladimirs «Estragons» Kravčenko, kurš jau vairāk nekā desmit gadus rīko fanu braucienus uz Eiropas lielākajiem festivāliem, bet šogad pats piedalās jauna festivāla «Zobens un Lemess» dibināšanā.
 
Urskumug
Lai arī kura no četrām grupām svinētu uzvaru, tā no 30. jūlija līdz 2. augustam dosies uz Vakenas pilsētu Vācijā, lai piedalītos festivālā kopā ar tādām grupām kā «Judas Priest», «Kataklysm», «Sepultura», «Cannibal Corpse», «Cradle of Filth», «Dream Theater», «Opeth», «Samael», «Queensryche» un pussimta citām. Jauno grupu konkursa iepriekšējo gadu uzvarētāji daudzkārt noslēguši līgumus ar aparatūras ražotājiem, koncertaģentūrām, ierakstu leibliem utt. — piemēram, Rēzeknes «Sacramental» spēja iegūt trešo vietu četru kontinentu mūziķu konkurencē!

Klubs «Melnā Piektdiena» Brīvības ielā 193c būs atvērts no 19:00. Koncerta sākums 20:00, biļetes 4 eiro kluba kasē pie ieejas.


Grupas:
Green Novice https://www.facebook.com/greennovice?fref=ts