2015/06/04

Festivālu „Devilstone” atvērs skandināvu black metāla ikona „Marduk“


16. jūlijā, ceturtdienā, festivālu „Devilstone” (Lietuva) atvērs vieni no cienījamākajiem šī gada viesiem – zviedru melnā metāla grupa „Marduk“. Pēc ilgāka pārtraukuma festivāls apņēmīgi plaši atver durvis ekstremālajam black metālam un šim nolūkam grupas mērogā, maigi izsakoties, neskopojas.


„Marduk“ – viens no iespaidīgākajām parādībām, kādu var piedāvāt smagās mūzikas skatuve. Tā ir vēsturiska grupa, kura skaita jau divdesmit piekto savu pastāvēšanas gadu un 13 albumu, kam ir būtiska nozīme visu laiku black metāla vēsturē. „Marduk“ izpildījumam raksturīgs īpašs un viegli atpazīstams skanējums, kas četrotnei atnesis pasaules slavu.

N o vienas puses „Marduk“ ne visai padodas nedrošiem stila jaunumiem un stingri ietur klasisko sava žanra līniju. No otras puses, jaunākajā grupas albumā, kas turpina Otrā pasaules kara tematiku, dažādības tiešām netrūkst. „Frontschwein” izceļas ar ritmu maiņu un vienkārši sātanisku tehniskumu, savukārt nāves ģēnija Mortuus vokāls kā vēl nekad, virtuozi variē starp agoniju un agresiju, rūgtu rezignāciju un mežonīgu enerģiskumu.

„Ilgi svārstījām, kādam headliner’im būtu jāuzsāk festivāls. Pagājušajā gadā tie bija melodiskie „Arch Enemy“ un arī šogad piedāvājam ne mazāk ievērojamu black metāla skatuves vārdu, tāpēc festivāls atkal startēs solīdi un garantēti. Pat tad, ja black’s kādam nav tā iecienītākā mūzika, šo šovu tāpat ir vērts redzēt – tādu ekskluzīvu uzstāšanos Lietuvā nav daudz un bieži...”, apgalvo festivāla organizatori

„Devilstone” festivāls, kas norisinās Lietuvā, pašlaik ir viens no nozīmīgākajiem alternatīvās un ekstremālās mūzikas festivāliem Baltijas valstīs. Lielākā daļa izpildītāju katru gadu tiek aicināti no ārvalstīm. Tajā dalību ņēmušas jau tādas zvaigznes kā „Arch Enemy”, „Anathema”, „Sepultura”, „Orange Goblin”, „Alcest” u.c. 2015. gada vasarā pasākuma apmeklētājus, kā ja katru gadu, izklaidēs ne tikai kvalitatīva mūzika, bet arī pozitīva enerģija un neaizmirstami iespaidi.

Biļetes uz festivālu, kas no 16. līdz 19. jūlijam norisināsies Lietuvā, Latvijā izplata „Ticketshop.lv”. Festivāla četru dienu biļetes cena – 30 EUR. Biļetes padārdzināsies 10. jūnijā.

Vairāk informācijas: www.devilstone.net

Video: