2015/08/31

“Melnā Piektdiena” atklās sezonu ar vērienīgu koncertu


4. septembrī ar īpašu koncertu tiks atklāta kluba „Melnā Piektdiena koncertsezona”. Atklāšanas svētkos uzstāsies Latvijas grupas: Yomi, Dehead, Catalepsia, Chaosact, Protean un Varang Nord.

Chaosact
Pasākuma ietvaros paredzēta pašmāju grupas Chaosact debijas albuma „Kingdom of Pigs” CD prezentācija. Albumā iekļautās konceptuālā stilā veidotas kompozīcijas vēsta par cilvēku mijiedarbības ēnas pusēm un to paliekošajām sekām sabiedrības rutīnas pārpilnajā dzīvē. Mūzikas apokaliptiskais, izteikti ritmiskais un spēcīgais skanējums veidojies apvienojot grupas dalībnieku muzikālās gaumes. Atgādināsim, ka apvienībā darbojas bijušie grupu Huskvarn, Flaying un Nighttales dalībnieki.

Protean
Protean – jauns vārds latviešu metālmūzikā. Black metal apvienība Protean izveidojusies 2013. gadā, grupas kodolu veido Jānis Krivāns (iepriekš darbojies grupās Moonveil un Urskumug) un Edmunds Vizla (Frailty). Vēlak kā līdervokālists grupai pievienojies Jānis Bušs no grupas Eschatos. Protean skanējumā dominē episks black metal ar industriālās mūzikas pieskaņu, savukārt dziesmu teksti ir par vēsturi, karu, leģendām un teikām. Šī būs grupas otrā uzstāšanās, uz skatuves apvienība debitēja vien šovasar, festivālā „Zobens un Lemess”.

Catalepsia – viena no spēcīgākajām Latvijas doom / gothic metal grupām. Sakarā ar nemitīgām dalībnieku maiņām vairākkārt ņēmuši īsākas un garākas pauzes, bet nu savu darbību atjaunojuši. Septembrī grupa prezentēs debijas albumu „World of Cliche”, kuru būs iespēja iegādāties jau šajā koncertā.

Daugavpils grupa Varang Nord dibināta 2004. gadā ar nosaukumu Balaguri. 2007. gadā grupa izdeva albumu „Velikaja Rusj”, 2008. gadā – „Zimneje sonce”. Grupa pastāvēja līdz 2009. gadam, kad tās dalībnieki nolēma paņemt pārtraukumu. Pārtraukums ilga līdz 2014. gadam, kad, mazliet izmainot dalībnieku sastāvu, viņi atgriezās ar nosaukumu Varang Nord un debijas albumu „Fire of the North”. Paši būdami no Latvijas, Varang Nord uzskata, ka mūs ar kaimiņvalstīm vieno Ziemeļu tautu kultūra, kas arī iedvesmo grupas mūzikas stilu. Dziesmu teksti vēsta gan par Ziemeļnieku mitoloģiju („Wild Hunt”, „Fires of the North”), gan par bargiem sirotājiem („Sacrifice to the Old Gods”, „Blood for Blood”), gan (kā gan to var neminēt) par dažu labu alus kausu („As Men Poured Ale”).

Dehead ir thrash metal grupa no Rīgas, kas dibināta 2012. gada pavasarī. Ietekmējušies no žanra leģendām Testament, Exodus, Huskvarn u.c., grupa piedāvā savu skatījumu uz to, kas ir ātrs un agresīvs. Grupas sastāvā ir ģitāru duets Rūdolfs un Kārlis, basģitārists Pēteris un vokālists Kārlis. 

Yomi ir jauna grupa no Rīgas, kas spēlē Japanese folk metal. Apvienība savā mūzikā izmanto tradicionālos austrumu tautu mūzikas instrumentus shamishenu, shakuhachi un dan moi, ko savdabīgi apvieno ar smagā metāla rifiem un enerģiju. 2015. gada janvārī grupa ierakstījusi demo albumu “Age of gods”.

Koncerts notiek 4. Septembrī klubā „Melnā Piektdiena”, Rīgā, Brīvības gatvē 193c.

Koncerta sākums plkst. 19:30, klubs būs atvērts no plkst. 19:00.

Ieeja 5 EUR. Biļetes būs nopērkamas koncerta dienā kluba kasē.