2016/05/25

Trešmetāla giganti TESTAMENT šovasar uzstāsies Latvijā pirmo reizi


Thrash metal žanrs savā ceturtajā dekādē piedzīvo atdzimšanu, un kā lielisks apliecinājums tam kalpos vienas no šī mūzikas stila ikonu - “Testament” - uzstāšanās Latvijā pirmo reizi, 30. jūnijā Rīgas klubā “Melnā Piektdiena”.

Līdztekus “lielajam četriniekam” - “Metallica”, “Megadeth”, “Slayer” un “Anthrax” -, grupa “Testament” minama pie ievērojamākajām žanra veidotājām un attīstītājām, kas šogad atzīmēs jau 33 dzimšanas gadadienu.

Tālajā 1983.gadā slavenā Sanfrancisko Bay Area, kas jau bija kļuvusi par trešmetāla šūpuli,  “izauklēja” vēl vienu lolojumu - grupu „Legacy“. Četrus gadus vēlāk grupa jau ar tagad zināmo nosaukumu “Testament”  izdeva debijas albumu „The Legacy“, kas guva gan klausītāju, gan  kritiķu nedalītu atzinību. Pašlaik „Testament“ izdevusi desmit studijas albumus, no kuriem lielākā daļa kļuvusi par smagās mūzikas klasiku. Kopā ar izdotajiem studijas albumiem, ir pārdoti vairāk nekā 12 miljoni citi grupas radošie darbi – četri koncertierakstu albumi, dažādas kompilācijas un 12 singli. Dažas dziesmas joprojām dzīvo, pateicoties iespaidīgiem videoklipiem.

Jaunākais albums „Dark Roots Of Thrash (Live) “ klajā nāca 2013. gadā. Arī šis materiāls saņēma ļoti labas atsauksmes smagās mūzikas presē un pakāpeniski iekaroja vispasaules atzinību.

Par spīti pāris izmaiņām grupas sastāvā, tās skanējums ir nemainīgs, to veido slaveni un apdāvināti mūziķi. Vairums pašreizējā grupas sastāva mūziķu ir grupas dalībnieki jau kopš pašiem pirmsākumiem.

„Testament“  labi pazīstama kā viena no labākajām koncertu sniedzējām, tāpēc visi, kas vēlas  gūt lielu enerģijas un dinamikas lādiņu, aicināti 30. jūnijā apmeklēt klubu „Melnā Piektdiena“.

Koncerta apmeklētāji varēs dzirdēt labākās grupas dziesmas, kas radītas tās 33 pastāvēšanas gados, un piedzīvot neaizmirstamu šovu.

Biļetes pieejamas vietnē www.ticketshop.lv un kluba kasē pasākuma dienā.

Sākums plks.20.00., klubs vaļā no 19.00.