2022/04/11

Grupa “Mattergy” izdod debijas albumu “Primordial Wrath"


“Primordial Wrath” albums sastāv no septiņām dziesmām, kuras raksturo gan melodiska, gan progresīva un matemātiska smagās mūzikas stilistika. To pamatā ir stāsts par cilvēces esības meklējumiem un dvēseles attīstības procesu. Grupas pašrocīgi ierakstītais un izdotais albums tapis sadarbībā ar jauno un talantīgo zviedru skaņu režisoru Fredriku Erlingssonu.


Grupu “Mattergy” izveidoja mūziķi Aigars Aress Māls, kurš pieredzi uzkrājis grupā "Enhet", un Ivars Kalniņš, kurš darbojies tādos sastāvos kā "Bruit Monkey" un "The Mascaron". Uzsākot mūzikas rakstīšanu, grupai pievienojās Latvijas džeza skatuvē pazīstamais bundzinieks Andris Buiķis, basģitārists Ilvars Vītoliņš, kā arī brits Tobias Sarra -  avangarda un folkmūzikas vokālists, kurš savā karjerā galvenokārt darbojies kā solo mākslinieks.

Grupas nosaukums "Mattergy" ir sinonīms sinerģijas fenomenam. “Tas ir saliktenis no vārdiem "matter" un "energy" – vēlamies parādīt matērijas un enerģijas savstarpējo neatdalāmību un mūžīgo mijiedarbību no viena stāvokļa otrā,” pauž grupa.

Primordial Wrath ir mūsu debija, ar ko vēlamies klausītājiem sniegt aizraujošu un muzikāli bagātu pieredzi. Katra dziesma ir stāsts, kurā ir dažādas dimensijas, kas dod klausītājam iespēju atrast sev no tām rezonējošākās. Visas kompozīcijas caurstrāvo dažādu dvēseles stāvokļu izdzīvošana.” saka Aigars Aress Māls.

Albuma prezentācijas koncerti:
15.04.2022 – “Fonoklubs”, Cēsis
16.04.2022 – “Republika”, Rīga




Plašāka informācija: