2022/04/11

Post punk grupa "The Underground Youth" Rīgā


Pirmo reizi Latvijā, Baltijas koncerttūres ietvaros, 15. aprīlī uz mākslas centra “Noass” (AB dambis 2) skatuves kāps Anglijas/Vācijas post-punk grupa "The Underground Youth"!


"The Underground Youth" tika dibināta 2008. gadā kā dziedātāja, ģitārista un dziesmu autora Craig Dyer solo projekts, 2009. gadā publicējot pirmās dziesmas Bandcamp vietnē bezmaksas. Papildus, viņš izmantoja filmu ainas, kam pievienoja savu mūziku, publicēja šos video Youtube, kā rezultātā "The Underground Youth" ieguva lielu fanu bāzi visā pasaulē. 2012. gadā dziedātājs sapulcēja pilnu grupas sastāvu, tajā skaitā, viņa sievu Olya Dyer pie bungām. Kopš 2012. gada "The Underground Youth" ir devusies tūrēs gan Eiropā, gan Ķīnā. Augošās grupas popularitātes dēļ pirmie albumu izdevumi ir tikuši izpārdoti ļoti strauji.





Grupas mūzikas stils galvenokārt raksturojams kā tumšais post-punk, ar shoegaze un psychedelic rock ietekmi. Craig Dyer minējis, ka grupas mūziku ir ietekmējušas tādas grupas un mūziķi, kā: Bob Dylan, The Brian Jonestown Massacre, The Jesus and Mary Chain, The Cure, The Soft Moon, Lebanon Hanover, Velvet Underground, Cocteau Twins.


Kā īpašie koncerta viesi pašmāju post-punk grupa Plenērs. Publikai grupa sevi pieteica 2017. gadā, kad tika publicēts pirmais singls „Slēpties aiz rētām tik labi sanāk”. Tas tika labi uzņemts RADIO NABA viļņos, gada topā sasniedzot 15. vietu. Vēlāk sekoja singli „Dejas” un „Plūdi’, pēc kuru publicēšanas grupa aizvadīja savus pirmos koncertus Rīgā, Cēsīs un Kauņā.

Darbs pie albuma ieraksta tika uzsākts 2017. gada vasarā un tas tika ierakstīts pašu spēkiem, liekot uzsvaru uz grupas dzīvo izpildījumu un minimālu pēcapstrādi. Tas ir ieturēts tumšā, postpankam raksturīgā stilistikā, tajā iekļauti 8 skaņdarbi. Ieraksts ir pieejams visos lielākajos straumēšanas servisos, kā arī portālā bandcamp.com. Grupa debitēja 2018. gadā ar albumu "Bezmiegs". Tas tika atzinīgi novērtēts gan pašmāju, gan ārzemju kritiķu vidū. Tam sekoja koncerti Latvijā un Lietuvā, savukārt 2019. gadā tika izdots EP "Aiz ādas".



2020. gadā izdoti singli "Būris", "Bēgums" un "Nakts vēl jauna". 2021. gadā tika izdots jaunākais singls "Ne vienmēr būt ceļā ir skaisti" no gaidāmā albuma, kas sekos 2018. gadā publicētajam debijas ierakstam "Bezmiegs".


Grupā muzicē Kristaps Zirnis (vokāls, sintezatori), Ansis Rožkalns (ģitāra) un Krists Karlsons (basģitāra).

Koncerta sākums ir plkst. 20:00, ieeja no plkst. 19:00, biļetes iepriekšpārdošanā ticketshop.lv - https://ticketshop.lv/site/events/view/4028