2022/05/17

„Zig Zag” jauns video „Kosmoss”


 „Dziesma „Kosmoss” ir no mūsu jaunā albuma "Vēstules sniegavīram kosmosā". Dziesma ir starp sapni un realitāti,kur mēs atrodamies. Albuma nosaukums radās, kad mēs ar bērniem parkā uzcēlām sniegavīru un, atnākot nākošā dienā,  tas bija nokusis – maza sniega čupiņa peļķē. Bērni jautāja, kur palika sniegavīrs, un es atbidēju, ka kosmosā. Vēlāk arī radās dziesma “Raksti vēstules” par pāragri aizgājušiem nebūtībā draugiem,” teic Uldis Timoško, grupas bundzinieks.

Dziesma un video „Kosmoss” ir no grupas jaunākā albuma „Vēstules Sniegavīram Kosmosā”, albuma skaņu ierakstīja un samiksēja Jānis Māriņš studijā "ZIG ZAG".

https://youtu.be/F1hB_ivs6sQ

"Zig Zag" ir latviešu alternatīvā roka/pankroka grupa, viena no pirmajām latviešu grupām šajā mūzikas žanrā. Grupa tika izveidota 1985. gadā, tobrīd tās nosaukums bija "Ārprāc". Grupas solisti bija Juris Lasinskis un Gvido Linga, un tā uzstājās arodskolu un vidusskolu pasākumos.

Šobrīd grupā spēlē Juris Lasinskis – vokāls, solo ģitāra, Jānis Māriņš - basģitāra, sintezators, balss, Uldis Timoško – bunga, balss.

Grupa kā fēnikss – atdzimst no pelniem un atkal pazūd. 2013. gada decembrī „Naba music” paspārnē dienasgaismu ieraudzīja „Zig Zag” dubultdisks, kurā apkopoti līdz šim nekad oficiāli neizdotie ieraksti – „Es neesmu nervozs, bet manas problēmas ir normālas” (1987) un „Zig Zag” (1988). Grupas kontā albumi: "Visas Lietas" (1994) , "Citrons Zog" (1996) , "Gadu Laiki" (2012) , "Signe Melo" (2013) un "Ēzelītis Iā" (2016).

„Vēstules Sniegavīram Kosmosā” ir grupas jaunākais albums, to izdod „Naba Music” , 12 pavisam svaigas dziesmas, kas tapušas pēdējo gadu laikā.

Albuma pirmatskaņojums  27. maijā, mākslas centrā „Noass”.

https://www.facebook.com/events/259551319652200