2022/05/17

„foRest” brīvdabas festivāls 20. – 21. maijā [papildināts 17.05.2022]



Jau šonedēļ, 20. – 21. maijā, Jaunsvirlaukas pagastā, Jelgavas novadā, noritēs brīvdabas mūzikas, mākslas un brīvības pasākums „foRest”.  
 
Festivāls “foRest” ir mūzikas, mākslas un brīvdabas notikums, kas sevi pozicionē “ārpus pilsētas kņadas, tuvāk dabai un prom no civilizācijas. Savā ziņā – tiekšanās uz brīvību, divas dienas bez wi-fi, bet labā kompānijā”
 
Pēc pandēmijas un kara ēnā, nesaprotamā laikā un neprognozējamā rītdenā – Latvijas Kultūras koledžas studenti, absolventu apvienība „Helihopter” un draugi kopā ar radošo apvienību „Vārnu Laiks” rīko šo notikumu, mācību ietvaros, pietuvinātu reālajai dzīvei un tās prasībām.
 
Uz skatuves – igauņu indī / alternatīvā roka grupa “Sibyl Vane”, lietuviešu postindustriālā tumšā folka apvienība “Vėlių Namai”, dumpinieciskie, sociāli asie un ironiskie „Inkentijs Mārpls”, postrokeri “Nostra”, “Zelta mikrofona” finālisti roka un metālmūzikas albumu nominācijā “Nova Koma”, alternatīvās mūzikas jaunie karognesēji „Purple Negative”, psihedēliskais blūzroks “Advanced Blue”, drūmā un smagnējā doom metal grupa “Zintnieks”, nedefinējamā žanrā spēlējošā “Zōna”, progresīvie blekmetālisti “Hesychia” , spoži debitējušie „Gultņi” u.c..
 
Sarunu blokā – brāļi Ābeles par mākslu, Dambis un Uldis Rudaks par mūziku, stereotipiem, pavisam jaunā paaudze un mēs – jau kaut ko redzējušie, sasniegušie, izdarījušie. Ar saviem stāstiem, jokiem, padomiem. Ģitāru pedēļu veidotājs Jānis Altmanis ar savu pieredzi un meistarklasi.
 
“Pieturoties pie DIY (dari pats) tradīcijas un formāta, bet uzsvars joprojām uz kvalitāti. Divas dienas brīvdabā ar alternatīvo mūziku dažādās izpausmēs, bez noteiktiem rāmjiem. Pasaule mazliet sajukusi prātā, mēs visi esam noguruši no tā, un tāpēc ir laiks doties mežā – pie odiem, dunduriem un prom no pilsētas,” tā organizatori.
 
Ja precīzāk - “foRest” būs divu mūzikas menedžmenta un tehniskās producēšanas studentu kursa darbi. “Notikumu darbina studenti – viņi mācās. Tikai nedarot nekļūdās. Bet viņi ir forši, kreatīvi un nāks vietā, kad mūsu termiņš iet uz beigām,” tā notikumu piesaka festivāla radošā komanda. “Festivāls nepretendē uz statusu, bet pretendē sapulcināt uz mazu brīvību. Mūzikas, mākslas, kopienas vai vienkārši prom no pilsētas [brīvību], kur neērtības un komforta zona ir sava veida izaicinājums.”
 
Biļetes iepriekšpārdošanā: https://ticketshop.lv/site/events/view/4082
Vairāk info: https://www.facebook.com/events/426780409195395
Festivāla Spotify playlist šeit: https://ej.uz/spotifyforest