2022/07/11

Rīgā atgriežas grupa „Evoken” no ASV


Sestdien, 6. augustā, mākslas centrā „Noass” (AB Dambis 2, Rīga) ar koncertu Rīgā atgriežas ASV doom metal mūzikas pionieri – grupa „EVOKEN”.

„Evoken” ir grupa no Ņūdžersijas štata ASV un tiek uzskatīta par ASV agrīnā doom / death metal žanra pionieriem. Grupa darbību uzsāka jau 1992.gadā, bet aktīvi muzicē arī mūsdienās.

Atpazīstamību grupa ieguva jau ar debijas albumu „Embrace The Emptiness” (1998), kā arī nākamo ierakstu „Quietus” (2001). Klausītāju simpātijas Eiropā grupa nostiprināja ar koncertēšanu festivālos un mazu eiro tūri 2003. gadā. Tūres laikā grupu pamana Itālijas mūzikas izdevniecība „Avantgarde Music” , un tās apgādā izdots klausītāju ļoti iecienītais albums „Antithesis of Light” (2005).

Grupa viesojusies Rīgā 2013. gadā, prezentējot albumu „Atra Mors”,  atzinīgus vārdus veltot Vecrīgas arhitektūrai un koncerta apmeklētājiem.

„Hypnagogia” ir grupas jaunākais, pēc skaita astotas albums. Šis gan ir grupas konceptalbums. Vārda hipnagoģija nozīme ir apziņas pārejas stāvoklis starp nomodu un miegu. Albuma tematika ir par Pirmo Pasaules karu, iedvesmojoties no ievainota karavīra dienasgrāmatas.

Muzikāli grupa palikusi uzticīga žanram, kurā darbojas jau 30 gadus, bet joprojām spēj pārsteigt klausītājus ar aranžējumiem, albuma skanējumu.

Doom/death metal balansē funeral doom metal robežās, bet nezaudē melodiskumu, intensitāti, melanholiju un smagnējumu.

https://profoundlorerecords.bandcamp.com/album/hypnagogia

Pasākuma iesildošajā daļā Rīgas sludge / doom metal trio „Saturn’s Husk” , kas spēlē kopš 2014. gada. Grupas kontā jau trīs albumi – „The Great Malefic” , „Marēe Noire” un „The Conduit” .  Grupas daiļradi pozitīvi novērtējuši arī žanra cienītāji ārpus Latvijas.
https://youtu.be/666INB3wC8Y

„Druun” – folk / doom metal grupa no Rīgas. Salīdzinoši jauna grupa, kurā spēkus apvienojuši metāla skatuvē pieredzējuš mūziķi. Baltu mitoloģija doom metal manierē padara viņu skanējumu atšķirīgu un oriģinālu, par ko ļoti slavē un novērtē žanra cienītāji.  Debijas albums „Veļu Laiks” (2019) guvis ļoti labas mūzikas apskatnieku atsauksmes.

https://youtu.be/Y5F-ukAs25w

Pasākums: 20:00, ieeja no 19:00,

Biļetes iepriekšpārdošanā: https://ticketshop.lv/en/events/4186