2011/05/30

Sinusoides Tour Rīgā - 1. jūnijā, Nabaklab: Tobias Faar [lt], Mahi Bukimi [lv]


1.jūnijā, plkst. 20:00, klubā Nabaklab (Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī 12, Rīgā) norisināsies Lietuvas abstraktās un eksperimentālās mūzikas skaņu mākslinieka Tobias Faar albuma Sinusoides Tour prezentācijas koncerts.
























Tobias Faar ir skaņu mākslinieka Židrūna Mačiuļa (Žydrūnas Mačiulis) 2004.gadā Kauņā aizsāktais abstraktās un eksperimentālās mūzikas projekts, kam raksturīgi atmosfēriskās mūzikas plašumu meklējumi, aiz sevis atstājot vairākas ierakstu publikācijas un par galvenajiem ietekmes avotiem minot eksperimentālās mūzikas pārstāvjus Kimu Kaskoni, Deividu Tūpu un Reju Lī.

Tobias Faar


















2011.gada pavasarī pašrocīgi izdots albums Sinusoides Tour, kura prezentācijas nolūkos paredzēti skaņas un vizualizāciju mākslas koncerti Latvijā, Polijā un Vācijā.

Mahi Bukimi savas muzikālās gaitas aizsācis 2001.gadā Liepājā, beidzot Liepājas Mūzikas skolas klavieru klasi, līdzdarbojies vairākos mākslas projektos un sadarbībās, tostarp ar  Martinez Gonzalez, Aquarell, Planktons, un citiem. Kā viens no radošās darbības iespējams atpazīstamākajiem punktiem minama darbība atzinību guvušajā atmosfēriskās mūzikas duetā Astrowind, kuri izdevuši vairākus albumus, kā arī tikuši iekļauti starptautiskās mūzikas izlasēs.
Improvizācijas spēles ģitārists Yuri_G  darbojas eksperimentālās un elektroakustiskās mūzikas virzienos, kā iemeslu un virzītājspēku minot to, ka "skaņa pievelk, tā ir daudzpusīga un ir viena no visinteresantākām parādībām mūsu dzīvē." Aprīļa mēnesī aizvadīta dalība Japānas mūziķa un mākslinieka Kouhei Matsunaga koncertā Rīgā.

Ieeja no plkst. 19:00, ieejas maksa 2 Ls.