2012/05/04

Klubs „Melnā Piektdiena” svinēs 6-gadi

Klubs „Melnā Piektdiena” svinēs 6-gadi

Piektdien, 11. maijā, klubs „Melnā Piektdiena” (Brīvības gatve 193c)
ar vērienīgu koncertu svinēs sešu gadu jubileju.



Klubs „Melnā Piektdiena” apmeklētājiem savas durvis vēra 2006. gada 13. maijā, kļūstot par iecienītu koncertu norises un pulcēšanās vietu dažādu mūzikas stilu un piederību alternatīvās mūzikas piekritējiem. Sešu gadu laikā, klubā spēlējušas daudzas, daudzas pašmāju alternatīvās un dažādus metālmūzikas žanrus pārstāvošas grupas, kā arī lērums ārzemju mūziķu.

Pirmie ārzemnieki, kas jaunatvērto klubu piedārdināja bija – „Napalm Death”, „Cannibal Corpse”, „Carpathian Forest”, kuriem sekoja daudzi citi, par ko liecina arī viena no kluba sienām – tur mājvietu radusi gādīgu roku veidota foto kolekcija ar mūziķu autogrāfiem.

Laika gaitā, par labu tradīciju jau pārvērtušies kluba rīkotie pasākumi – „Melnā Piektdiena, 13” , „Rock un Metal Karaoke” , jaunākā tradīcija ir katru gadu apkopot pašmāju smagās mūzikas nopelnus - „Latvijas Metal Gada Balva” .

Piektdien, 11. maijā, klubs sešu gadu jubileju svinēs ar vērienīgu koncertu, kurā uzstāsies:

„Rūsa” - leģendām apvīts, smagnējs ballīšu rokenrols ar romantiski sociāliem tekstiem. Grupas albums „Uz Pērkoņkrēsliem” jau kļuvis par iecienītu latviešu roka klasiku klausītāju lokā.

„Frailty” – pašmāju tumšā pērle jeb doom/death metal maniere spēlējošā grupa, kuras otrais albums „Melpomene” iznācis šī gada februārī, radis dzirdīgas ausis gan pašu mājās, gan ārzemēs.
http://www.myspace.com/frailtymetal

”Sacramental” – trio no Rēzeknes, kas spēlē enerģisku thrash/speed metal. Lieki bilst, ka grupas spožākā virsotne šobrīd ir - 3 vieta „Wacken Metal Battle” konkursā Vācijā, pagājušajā gadā, grupai top debijas albums!

„Kiss Of The Dolls” – pirātu glem roka, metāla, 80-to gadu hārdroka tradīciju sajaukums, šobrīd, vienīgie savā stilā pašu mājās.
„Paean” – Igaunijas jauniešu grupa, kas spēlē raupjāku death metal paveidu, ar brangu piedevu tehniskās spēlētprasmes un melodiskām pasāžām, gada sākumā izdevuši četru dziesmu Ep „Livium”. Rīgā pirmo reizi!
„Thou Shell Of Death” – Igaunijas ambient / black metal projekts, labākajās žanra tradīcijās, gan muzikālā, gan skatuves ietērpu, noformējuma ziņā. http://tsod.mortestudio.eu/

Klubs durvis vērs: 19:00
Koncerta sākums: 19:30
Ieeja: 2 Ls

Vēlams līdzi paķert labu garastāvokli, labu kompāniju, kādu ziedu vai mazu torti kluba darbiniekiem. (Bārmeņi būs īpaši priecīgi par ziediem vai ko garšīgu)

Saites:

draugiem: