2012/05/14

Sestdien, 2. jūnijā, Rīgā spāņu virtuozi „Kathaarsys” - PAPILDINĀTS!


Kathaarsys – kas tas tāds tas ir?

Centrālā pasākuma grupa, kas Rīgā viesojas trešo reizi, šoreiz, vēlreiz mazliet savādāk, kā iepriekšējās reizes.


Nezinātājiem būtu pat vēlams uzmest ausi, aci, ieskatu, zinātāji akurāti jau ir iedalījušies divās daļās - saprotu, patīk un nespēju iebraukt, citreiz.

Grupa „Kathaarsys" debijas albumu "Portrait Of Wind And Sorrow" izdeva 2005. gadā. 
Albumā dzirdami dažādi mūzikas stilu jaukumi un atzari – tobrīd grupa spēlē atmosfērisku, piesātinātu un niknu mūziku, pietuvinātu black metal estētikai, kas papildināts ar rokmūzikas elementiem un akustiskām iespēlēm.



Lieliskās atsauksmes ir grupas virzītājs aktīvai koncertdarbībai, paralēli ierakstot albumu "Verses in Vain", kas izdošanu piedzīvoja 2007. gadā. Divu disku izdevums, kas izskaidrojams kaut vai ar to, ka īsākās dziesmas garums ir 13minūtes...



 2009. gadā ierakstu sesijā Argentīnā top trešais albums "Anonymous Ballad". Šajā ierakstā grupa ir spērusi soli tālāk – vēl vairāk dažādu mūzikas žanru sajaukums – progresīvā roka elementi, black un doom metal. Grupa to vien dara, kā brauc garākās koncertu tūrēs, apceļojot pasauli jau otro vai trešo reizi. 

 

Turpinājums audiogrāfijai seko 2010. gadā un albums nosaukts „Intuition". Vārds "inovatīvs", kā paši mūziķi to raksturo, ir vietā – avangarda, progresīvā roka, metāla, jazz elementi un virtuozas spēlēt prasmes te ir gana daudz.




Albuma ieskaņās seko koncertbraucieni pa Eiropu, lai atgriežoties mājās – ierakstītu konceptuālu koncertu, ko izdod cd un dvd formātā - "The Concept - Live At Capitol"(2011).




Grupas lielākais trumpis ir mūziķu spēlēt prasme – virtuozā instrumentu pārvaldīšana - gan ģitārista Hosē spēlēšanas maniere, gan vokālās devas, gan histēriskas, gan melnas, gan emocionālas, gan tīras, tas pats attiecas arī uz Martas basa spēli. Klāt vēl atdeve uz skatuves, neatkarīgi, zālē ir pusotrs tūkstotis cilvēku vai knapi simtu divdesmit. 

Vai esat dzirdējuši „īpatnēja psiho, folk, jazz, progresīvā roka, black metāla un flamenko sajaukums. Vai tas ir eksperimentāls flamenko, akustisks progresīvais roks, klasiskā ģitāra ar klavieru pavadījumu vai visi šie elementi kopā, beigās vēl apkaisīti ar fado elementiem?" , tā par grupas jaunāko veikumu „Rara Vez" recenzijā raksta H.Strapāns.

Koncertā izskanēs gan agrīnā grupas daiļrade, kas vairāk patīk metālistiem, gan progresīvā, pusakustiskā, eklektiskā no „Rara Vez".

Koncerta sākums: 20:00, ieeja: 3 Ls

Iesildošajā daļā: 
pašmāju Diseim, Malduguns, Deodium, kā arī Paean (Igaunija) un Life's Edge (Lietuva) 

Kathaarsys vietnes:
Facebook:
mājaslapa:


Iepriekš: