2012/09/04

7. septembrī - COSS-MOSS 7912 - PAPILDINĀTS!

7. septembris, Nabaklab

COSS-MOSS 7912
post-rock / post-metal / post-music

Iestājoties skaidrajām, dzestrajām rudens naktīm ar bezgalīgi zvaigžņotām debesīm, P3LICAN atkal aicina doties mūzikas noskaņu meklējumos.

COSS-MOSS” ir pasākumu sērija, kas aizsākusies 2009. gadā un veltīta tādiem mūzikas žanriem, kas rada noskaņu, sakārto domas, pārkārto sajūtas – post roks, eksperimentāla ģitārmūzika, noskaņu mūzika vai mūzika, kur nedominē vai iztrūkst vokāls.


Luumm [Lietuva]

Luumm” ir divu domubiedru mūzikas kopa, kas muzikāli variē dažādos virzienos un rāmjos. No postroka, džeza, elektronikas, ambient līdz drone un eksperimentālai, vieglai ģitārmūzikai. Pārdomātās, tematiskās video projekcijas, bundzinieks, kas spēlē aizvērtām acīm, ģitārists, kas papildus darbina dažādas papildus ierīces – tas ir „Luumm” . Iepriekš „Luumm” dalībnieki viesojušies Latvijā projekta „.D.S.” ietvaros pirmajā „COSS-MOSS” koncertā.
 


Emily Rose
Neregulāri spēlējoša kopiena, kuras koncerti ir retums un spēks slēpjas skaņā ar noskaņu un sajūtamām emocijām. Vietām melanholisks un bēdīgs, vietām griezīgs un trokšņains, pa retam – gaišāks postroks, kas vietām kāpinās līdz postmetāla skarbumam. Iespējams, tā ir maņu simbioze, tas, ko redz acis, dzird ausis, tiek projicēts caur stīgām.

Cat from Japan
Viens no retajiem pašmāju „lūperiem” – interesants kaut vai ar to, ka maz ir to, kas dzīvajā spēlē un cilpo iespēlēto. Neprognozējama garuma skaņdarbi, kas nepieradinātu klausītāju pārsteidz, savaldzina vai nepareizās ausis nomāc vai nogurdina. Pieradinātu, atsaucīgu klausītāju skaņas cilpas vadā cauri nošu, oktāvu un iespaidu alejām. 

Hard-boiled Wonderland
Haruki Murakami iedvesmotā nosaukuma grupa maz pieredzējušam klausītājam varbūt pirmajā brīdī izklausās pēc Sigur Ros, kas gluži vienkārši ir zināmākā grupa, kas saistās ar mierīgāku postroku vai ambient. „Hard-boiled Wonderland” ir labāki, jo nāk no Latvjas, un to pagaidām nav sabojājušas klišejas un stereotipi. Jāpiezīmē, ka zem postroka ģitāru eksperimentiem grupas dalībnieki slēpj izcilu klasisko ģitārspēli, kas paralēli tiek slīpēta blūzā.

Sirdsmieru, laimi un kaut ko garšīgu
Oriģināls nosaukums ne mazāk oriģinālai grupai, kas spēlē grandžīgu postroku ar teju vai neraksturīgi pozitīvu un mundru noskaņu, ierastā apcerīguma vietā.



Nabaklab mazajā zālē dīdžejos Latvijā viens no retajiem, ja ne vienīgais zināmais post-rock / post-metal dīdžejs Dj Zebra, turpat arī īpaši atlasītu filmu programma!

Sākums: 19:00 (sāksim patiešām noliktajā sākuma laikā, tāpēc, lūdzu, nekavēt, ja nevēlaties palaist kaut ko garām!)


Sekojiet informācijai: