2014/03/28

Pašmāju grupa „Solaris” piedāvā melno pakavu



Pašmāju grupa „Solaris”, kas aktīvo darbību pārtrauca 2010. gadā, līdz tam izdodot debijas albumu „The Truth Can Be Learned Only By Marching Forward”, šogad publisko neizdotu dziesmu „Black Horseshoe”. 
 



„Black Horseshoe” ir līdz šim pēdējā grupas „Solaris” sacerētā dziesma, kas tapusi īsi pirms grupa beidza aktīvi darboties 2009. gadā.

2010. gadā nolēmām, ka vajadzētu arī šo dziesmu iekalt akmenī. Pie Kaspara Bārbala studijā „Lauska” ierakstījām vienu daļu instrumentu. Materiāls nostāvēja neaiztikts aptuveni trīs gadus. Plāns dziesmu pabeigt līdz galam ik pa laikam no viena vai otra grupas dalībnieka gan uzplaiksnīja visu šo trīs gadu garumā, taču pabeigt ierakstu saņēmāmies tikai tagad. Pagājušajā nedēļā devāmies uz „Hodila Records” Valmierā, lai kopā ar Ģirtu Laumani un Dāvi Burmeisteru dziesmu ierakstītu.
Lai arī Latvijā palikušie grupas dalībnieki bieži vien tiekamies un pavadām kopā diezgan daudz laika, atgriezties studijā kā „Solaris” bija diezgan maģisks brīdis, kas ļoti cerams, varētu vainagoties arī ar kādu vienu vai diviem koncertiem. Laiks rādīs, kaut gan runā, ka dzelzs esot jākaļ, kamēr tā ir karsta”, saka grupa „Solaris”.

Grupas debijas albuma „The Truth Can Be Learned Only By Marching Forward” limitētā izdevuma fiziskās kopijas jau ir beigušās, interesenti un cienītāji to var noklausīties un lejupielādēt bezmaksas vai par brīvprātīgu ziedojumu šeit:
 
Grupas sociālā vietne Facebook: