2014/03/20

„Isole” – zviedru episkā doom metal vēstneši




„Isole” radušies 1990. gadā Zviedrijā, ar sākotnējo nosaukumu „Forlorn”. Sākumā grupa sastāvēja no tikai diviem dalībniekiem – Kristers un Daniels. „Forlorn” ierakstīja pāris demo ierakstus, no kuriem atzinību episkā doom metal fanu vidū izpelnījās „Waves of Sorrow” 1994. gadā.


Sekoja nemiera gadi, grupai meklējot pareizo dalībnieku kombināciju, līdz 2003. gadā viņus pamana „I Hate Records” un noslēdz līgumu. Jauns sākums, jauns vārds - „Forlorn” pārdēvējas uz šībrīža „Isole”, lai izvairītos no jaukšanas ar citu grupu. „I Hate Records” paspārnē 2005. gadā „Isole” izdod debijas albumu „Forevermore”, kam seko EP „The Beyond” un otrs pilnmetrāžas albums „Throne of Void” 2006. gadā.

2008. gadā Napalm Records izdots „Isole” trešais studijas albums „Bliss of Solitude” un tāpat arī 2009. gada „Silent Ruins”. „Bliss of Solitude” saņēma plašu kritiķu un fanu atzinību, taču „Isole” neiegrima pašpārliecinātībā un cītīgi kāpa augstāk, lai sasniegtu vēl vairāk. „Silent Ruins” ir ambiciozs konceptuāls albums par vīru, kas pamostas postapokaliptiskā pasaulē bez atmiņām par savu dzīvi. Viņš lēnām atgūst atmiņu, bet līdz ar to pārņem bailes, ka šīs atmiņas novedīs pie postoša atklājuma pašam par sevi. Pēc intensīvā darba gadiem studijā, ierakstot un izdodot trīs albumus piecu gadu laikā „Isole” no studijas dodas sniegt koncertus vairāk kā 10 valstīs pirms ķerties pie nākamā albuma.

2011. gadā nāk gaismā grupas jaunākais albums „Born from Shadows”, kas izpelnās vēl vairāk atzinības. Tajā „Isole”, žanram atbilstoši, atkal ķeras pie stāstu stāstīšanas, turpinot debijas albumā „Forevermore” (2005) aizsākto sižeta līniju, kurā notiek simboliska tumsas un gaismas satikšanās, nāve satiek dzīvi un ļaunais – labo. Šis motīvs savus nospiedumus atstāja arī „Bliss of Solitude” (2008).

Grupa sola turpināt „Silent Ruins” (2009) sižetu nākamajā albumā, iespējams pat nākamajos divos no kuriem viens varētu arī nebūt „Isole” studijas albums .

Ar saviem arvien labāk līdz pēdējam sīkumam izstrādātajiem albumiem, „Isole” ir godam izpelnījušies labu slavu gan Zviedrijas, gan pasaules doom metal kritiķu un cienītāju vidū.

Intervija ar Isole dalībnieku Džimiju Matsonu:

Biļetes iepriekšpārdošanā uz „Antithesis IV”:

Vairāk informācijas par pasākumu:

Vairāk par Isole:

Iemest ausi: