2014/11/01

Totāla distopija klubā “A Nice Place”



Sestdien, 8. novembrī, Rīgā, klubā “Music Factory A Nice Place” (Rīga, Citadeles iela 2) uzstāsies grupa Ygodeh (synthetic death / progressive metal), kas patlaban bāzējas Anglijā un trīs vietējās grupas – Urskumug (Baltic tribal death black metal),  Mayla (death metal / deathcore) un Divine Fistfuck (industrial death metal).


Par Ygodeh rašanās brīdi uzskatāms 2009. gads, kad savu vairāk nekā dekādi ilgo un veiksmīgo darbību beidza symphonic metal grupa Disease. Viens no šīs Latvijas apstākļiem visnotaļ unikālās Daugavpils muzikālās apvienības izjukšanas cēloņiem bija tolaik ierastā liksta: gandrīz visi tās dalībnieki bija devušies uz Apvienoto Karalisti.

Grupas līderis Pitons vēl kavējās dzimtajās ārēs un viņam radās ideja veidot jaunu projektu. Daugavpils muzikālajai dzīvei tas bija akūti nepieciešams. Grupas mūzikā bija iecerēts apvienot klasisko death metālu un elektronisko mūziku, to visu bagātinot ar simfoniskām orķestrācijām. Stils tika nodēvēts tikpat oriģināli, cik nedzirdētus skaņu virknējumus tika iecerēts radīt: synthetic death / progressive metal. Lai īstenotu iecerēto, grupas sastāvam pievienojās noteiktās aprindās pazīstamas personības – par vokālistu kļuva Feka, basģitārista posteni ieņēma Potaps.

Darbs ritēja raiti un pirmais albums dienas gaismu ieraudzīja 2011. gadā. “Dawn Of The Technological Singularity” puišiem izdevās godam un tas ieinteresēja vācu ierakstu kompāniju MDD Records. Tika noslēgts līgums. 

Sākotnēji Ygodeh bija iecerēts kā studijas projekts, bez koncertēšanas plāniem, bet, kā jau tas notiek – dzīvei piemīt ieradums mainīties – un laiks ieviesa korekcijas arī šajā jomā.

Arī grupas līderis Pitons nolēma pārcelties uz Angliju, lai Londonā, apvienojot spēkus ar bundzinieku Vadozz, basistu Stalker (ex- Disease) un vokālistu Serberus, uzsāktu mēģinājumus un Ygodeh kļūtu par grupu, kas spēlē arī live koncertus. Pirmais no tiem notika jau pēc dažiem mēnešiem turpat viņu jaunajā lokācijas vietā Londonā.

Ygodeh sāka darbu pie otrā albuma muzikālā materiāla sacerēšanas un tas, ar nosaukumu “The Experiment Interrupted”, dienasgaismu ieraudzīja 2013. gadā, somu ierakstu kompānijas Inverse Records paspārnē.



Grupa turpināja uzstāties, paralēli turpinot darbu pie trešā albuma “Inside The Womb Of Horizonless Dystopia”, kura māsterings tapa profesionālā studijā Vācijā. Šajā video par albumu sīkāk vēsta grupas vokālists Serberus:



Līdz šim paveiktais:
2011 - “Dawn Of The Technological Singularity” (pilnmetrāžas albums)
2011 - “Amidst The Derelict” (singls)
2013 - “The Experiment Interrupted” (pilnmetrāžas albums)
2014 - “Inside The Womb Of Horizonless Dystopia” (pilnmetrāžas albums)

Saites:  

YouTube channel:
www.youtube.com/syntheticdeathmetal