2015/10/12

2. novembrī Rīgā notiks portugāļu grupas Moonspell koncerts - papildināts!

Moonspell
Portugāļu metal grupa Moonspell sniegs savu ilgi gaidīto koncertu klubā Melnā Piektdiena (Brīvības iela 193c). Kopā ar viņiem uz skatuves kāps franču industrial metal pārstāvji – Dagoba un grieķu Jaded Star (power metal).


Moonspell spēlē metal mūziku no 1992. gada. Sākumā grupai bija nedaudz cits stils – folk un black metal, bet vēlāk viņu skaņdarbus sāka pieskaitīt gothic metal. Grupas līderis un vokālists Fernando Ribeiro, kurš ir arī dziesmu autors, grupas stilu sauc par «velnišķīgu mūziku». Okultisma tematika tekstos vieno grupu ar grupām Samael un Behemoth. 2015.gada martā grupa izdeva savu jaunāko albumu „Extinct”. 

Moonspell viennozīmīgi ir ideāla grupa. Nav nozīmes, cik reižu tu jau esi redzējis viņu uzstāšanos un dzirdējis nemirstīgo himnu „Alma Mater” – iespaidi pārklājas, no gabaliņiem veido burvīgo gotisko vitrāžu un iespiež prātā smeldzošo mūžības sajūtu.

Dagoba
Dagoba — franču grupa, kura izpilda groove metal un industrial metal. Paņēmienu kopums, kuru izmanto kolektīvs patreiz, ir salikums no mūsdienīgas Sepulturas , kaut kas no veciem Machine Head un iedvesma no Fear Factory. Bet tas, kas noteikti piemīt grupai, ir graujošie ģitāru rifi, kurus papildina bundzinieka meistarība. 


Dagoba tika radīta 2000. gadā, pēc vokālista Shawter iniciatīvas. Tad tika izveidots grupas sastāvs: Shawter (vaokāls), Izakar (ģitāra), Stephan (ģitāra), Werther (bass) un Franky (bungas). Pēc gada grupa paraksta līgumu ar izdevniecību „Enternote Records” un izlaiž pirmo EP: „Release The Fury”. EP tika augsti novērtēts un 2003. gadā iznāca debijas albums „Dagoba”. Albums demonstrēja grupas virzību uz graujošo modernā metāla pusi. Kopā Dagobas kontā ir seši albumi: „Dagoba (2003), „What Hell Is About” (2006), „Face The Colossus” (2008), „Poseidon” (2010), „Post Mortem Nihil Est” (2013), „Tales Of The Black Dawn” (2015).


Jaded Star
Kolektīvu Jaded Star izveidoja vokāliste Maksi Nila (Maxi Nil, ex-Visions Of Atlantis) un bundzinieks Rafaels Saini (Raphael Saini, ex-Iced Earth), kuriem jau bija liela muzikālā pieredze. Grupa izveidojās 2013. gada un uzreiz ķērās pie mūzikas rakstīšanas un tūres. 


Albums „Memories From The Future” burtiski eksplodē no enerģijas, un, pateicoties izdevniecībai „Sensory Records”, to sadzirdēja visa pasaule. Maksi pati producēja skaņuplati, bet māsterēja Frederiks Nordstrems (Fredrik Nordström) no leģendāras zviedru studijas „Fredman”. Jutekliskais vokāls un Rafaela virtuozā spēlēšana demonstrēta ierakstītajās dziesmās pilnā mērā. Ģitāras virtuozs Kosta Vreto ienesa svaigu un organisku skaņu. Pati Maksi uzskata šo mākslas darbu par labāko, ko viņa varēja radīt.





Biļetes uz koncertu nopērkamas www.ticketshop.lv.

Biļešu cena sākot ar 18 EUR
Kluba durvis koncerta apmeklētājiem tiks atvērtas jau no plkst. 19.00. 
Koncerta sākums 20.00.



Moonspell "Extinct"