2016/11/22

Klajā nāk “100 baltu dvēseļu” jaunais albums


Ar prezentācijas koncertu 26. novembrī mūzikas namā “Daile” Rīgā tiks atzīmēta muzikālās apvienības “100 baltas dvēseles” jaunā studijas albuma “Vienaldzība/ Indifference” izdošana.


“100 baltas dvēseles” kā muzikāls projekts radās 2007. gadā, apvienojoties Mārtiņam Jansonam un Ivaram Krastam. Vēlāk pievienojās arī dziedātāja Alise Joste. Šāds mūziķu kodols ir nostiprinājies līdz pat otrajam studijas albumam, kurš iznāk pēc septiņu gadu pauzes. Albuma “Vienaldzība/ Indifference”, kas tiek izdots ierobežotā, 500 eksemplāru dubultdiska formātā, skanējums ir īpaši piesātināts ar elektroniskās mūzikas risinājumiem, kurus palīdzēja atrast Pēteris Pāss.

Līdz šim publliskoti divi skaņdarbi no gaidāmā albuma. Dziesmas “Šodien” vārdu autore ir mūziķu draugs un Ivara biedrs Jaunajā Rīgas teātrī – aktrise Guna Zariņa. Dziesmā “Yes” izmantots Džordža Gordona Bairona (George Gordon Byron) dzejolis.

Albuma ierakstā piedalījušies arī Jēkabs Nīmanis (klarnete), Jānis Burmeisters (bungas), Ilze Gagaine (vijole), Undīne Balode (čells) un Ansis Nikolovskis (tuba). Ieraksta pēcapstrādi veikuši Gatis Zaķis un Braiens Pails (Brian Pyle).

Biļetes uz albuma prezentācijas koncertu mūzikas namā “Daile” 26. novembrī plkst. 19:00 nopērkamas “Biļešu Paradīze” tīklā.

Internetā: