2017/04/25

Rīgā ar jaunu programmu viesosies Zviedru grupa Dark Tranquillity


28. aprīlī plkst.20 klubā „Melnā Piektdiena” ar jaunā albuma atbalsta tūri viesosies Zviedru grupa „Dark Tranquillity”, informē koncerta organizatori.

Albuma atbalsta tūre sāksies 17.janvārī Mehiko. Trīs mēnešus grupa koncertēs Dienvidamerikā, ASV, Kanādā, Japānā un Austrālijā, tad atgriezīsies Eiropā. Koncerti Baltkrievijā, Ukrainā un Krievijā ieplānoti maija vidū, bet 28.aprīlī grupa uzstāsies Rīgā.

Kolektīvs izveidots 1989.gadā un ir vecākais no Gēteborgas metāla skatuves. 1993.gadā „Dark Tranquillity” laida pasaulē pirmo studijas albumu „Skydancer”. Pēc gada grupa noslēdza līgumu ar ierakstu kompāniju Osmose Production. Tieši ar šīs ierakstu kompānijas atbalstu tika ierakstīts albums „The Gallery”, kuru dēvē par vislabāko melodic death metal albumu.

„Dark Tranquillity” diskogrāfijā ir desmit studijas albumi, 20.gadej veltīts DVD „Where Death Is Most Alive”, vairāk nekā simts koncertu Zviedrijā un uzstāšanos lielākajos pasaules smagās mūzikas festivālos. 

Pēdējais grupas albums „Atoma” nācis gaismā pagājušā gada 22.maijā. CD saņēmis daudz pozitīvu vertējumu, bet žurnāls „Metal Hammer” nosaucis to par “novembra labāko albumu”. „Dark Tranquillity” joprojām piemīt neierobežota fantāzija un radošs potenciāls. Albumā viegli var atpazīt motīvus no „Fiction” (2007) un „Construct” (2013). Klausoties jauno ierakstu,  pārliecinoši var teikt, ka grupa ir aizvien vel tikpat spējīga, ja pat ne vairāk kā pirms 20 gadiem.

Biļetes iespējams iegādāties vietnē ticketshop.lv.