2018/02/07

Muzikālās skulptūras Jelgavas „Balerijā” – „Viņa” un „Refleksija”

Nedēļas nogalē, Jelgavā, notiek Starptautiskais Ledus Skulptūru festivāls, kas šogad notiek jau 20-to reizi. Jelgavas alternatīvās mūzikas iestāde „Melno Cepurīšu Balerija” pilsētas iedzīvotājiem un viesiem piedāvā divus alternatīvās mūzikas koncertus.


Hip hop mūziķes „Viņa” koncerts piektdien, 9. Februārī, Artūra Gruzdiņa un grupas „Refleksija” koncerts sestdien, 10. Februārī.

Piektdien, 9. februārī, Jelgavā, „Melno Cepurīšu Balerijā” – „Viņa”
„Viņa” ir latviešu hip-hop mūzikas jaunā izpildītāja no Beverīnas novada, ar skatuves vārdu „Viņa”. Ar video un dziesmu „Uguns” pieteikusi sevi plašākai auditorijai jau 2015. gadā. Plašāku atpazīstamību ieguva radio „Pieci.lv” maija raidījumā „Pilnīgs vakars”, kad piedalījās repa divcīņā ar Latvijā jau zināmo hiphopa mūzikas pārstāvi Edavārdi, pēc klausītāju balsojuma izcīnīja uzvaru, lai turpinātu dalību repa divcīņu konkursā. Šīgada mūzikas ierakstu gada balvas „Zelta Mikrofons” žūrijas vērtējumā, ar albumu „Elpo” nominēta kategorijās „Hip hop mūzikas albums”  un „Labākā debija” .

VIŅA
„Viņa” ir arī daļa no projekta „Bandmaster”, kurā darbojas arī producenti Dj Rudd un Andis Ansons, kuru albums „Stay Awake” arīdzan nominēts mūzikas balvai kategorijā „Elektroniskās vai deju mūzikas albums” .

Koncerta sākums: 22:00, biļetes iepriekšpārdošanā no 3eur ticketshop.lv

Dienu pēcāk, sestdien, 10. februārī, „Balerijā” spēlēs grupa „Refleksija”, kuras līderi Artūru Gruzdiņu plašāka auditorija iepazinusi pēc dalības un uzvaras muzikālajā šovā „X Faktors” .
„Refleksija” ir rokgrupa no Rūjienas, kuras pirmsākumi meklējami dziesmas „Patriots” ierakstā, kas kā muzikāls eksperiments 2015.gada rudenī bija iemesls apvienoties vīriem no grupas „Smēde” ar vokālistu Arturu Gruzdiņu un bundzinieku Klāvu Skujiņu. Tolaik grupai dots vārds „Dvēseles Harmonijā”, bet virzoties uz rokmūzikas pusi un sava skanējumā ieviešot hardcore mūzikai raksturīgos elementus, gan šī “Dvēseliskās mūzikas harmonija” arvien vairāk ieguva skarbi ziemeļnieciskas aprises. Katrs grupas dalībnieks skanējumā ievieš savas skaņas, eksperimentējot ar mūzikas robežām un žanriem, kur tipiski hardcore elementi pāraug liriskās skaņās un klausītājus ieved kā balādēs, tā smagāku muzikālu darbu pasaulē.


Mūzikas dzīvē „Refleksija” ir piecu rūjieniešu tieksme pierādīt to, ka roks latviešu valodā ir dzīvs un patiess un, ka skaļām notīm ir stingrs pamats ne tikai Liepājā.

Koncerta sākums 22:00, biļetes iepriekšpārdošanā vietnē ticketshop.lv no 3EUR https://www.ticketshop.lv/site/tickets/stand/2477