2018/02/21

Igaunijas neatkarības dienā Jelgavā „Sibyl Vane”


Piektdien, 23. februārī, dienu pirms Igaunijas Neatkarības dienas – Jelgavā, „Melno Cepurīšu Balerijā” , Raiņa ielā 28, igauņu grupas „Sibyl Vane” koncerts.


"Sibyl Vane" ir mūziķu trio, no mazās Igaunijas pilsētas Pērnavas, kas dažu gadu laikā spoži debitējis pašmāju ierakstu izdevniecības „I Love You Records” paspārnē, izdevuši divus albumus, šogad – arī to desmit igauņu grupu starpā, kas pretendē pārstāvēt valsti Eirovīzijas dziesmu festivālā.

Indie pop, post punk un 90-to gadu alternatīvās mūzikas sajaukums ir grupas formula, kas šīs grupas gadījumā veiksmīgi nostrādājis – grupas debijas albums „Love, Holy Water And TV” (2012) ir izpārdots, bet grupa sarūpējusi jaunu – „Sibyl Vane” , kas izdots aizgājušajā gadā, kompaktdisku un vinila plates formātā.

Jaunā albuma dziesmas „Bombers”, „Noyeé”, „No.44” stabili bruģē grupai ceļu uz labākās Igaunijas alternatīvā / indie roka grupas titulu.

Grupa daudz koncertējusi gan Latvijas klubos un lielākajos festivālos, kā arī viesojusies Somijā, Zviedrijā, Lielbritānijā.

Grupas ģitāriste, dziedātāja un dziesmu autore Helēna Randlahta pirms diviem gadiem kļuva par pirmo Baltijas mūziķi, kuru par savu pārstāvi izvēlējais pazīstamais zviedru mūzikas instrumentu ražotājs „Hagström”.


Koncerta sākums 22:00, ieejas maksa 3 EUR