2020/07/29

„Frailty” publisko jaunu video „Tumšie Ūdeņi”

Doom / Death metal grupa „Frailty” klausītājiem piedāvā pirmo vēstnesi no š.g. rudenī gaidāmā albuma “Tumši ūdeņi” - video dziesmai “Tā aiziet gaisma”. 

"Cilvēku emocionālā pasaule ir trausla un sarežģīta, iekšējie pārdzīvojumi skar visus un smalkām stīgām vieno. Sabrukuši sapņi, tumsa un cerību gruveši - tā rūgtuma un sāpju kauss tiek mūža laikā pārpildīts. Kāds ļaujas iegrimt dziļā skumju akā, vainojot sevi un noslēdzoties vientulības ēnā, cits metas cīņā ar visu pasauli. Emocionālais ceļš ir nebeidzami dziļš un atver iespēju ieraudzīt svarīgo. Rūgtais sāpju kauss līst jau pāri un lūdz, lai to iztukšo. Kad tu atgriezies pie sevis paša un atklāj sevī to bērnu, kurš nepazīst ciešanas, tad ir iespēja sākt visu no jauna. Ūdens atgriež dzīvību, attīra un aizskalo lieko. Šajā tīrībā var rasties jauna pasaule." - tā video ideju raksturo tā autors, grupas ģitārists Jēkabs Vilkārsis. 

https://www.youtube.com/watch?v=2-aPr2RstBA

"Tumši ūdeņi" ir „Frailty” ceturtais pilna garuma albums. Zīmīgi, ka šoreiz grupa izvēlējās izdot albumu latviešu valodā, daudz lielāku uzmanību pievēršot tieši saviem pašmāju klausītājiem. Atšķirībā no iepriekšējā 2017. gadā izdotā albuma "Ways of the Dead", kas bija veltīts H. F. Lovkrafta un viņa mūsdienu sekotāja D. Taisona literārajai daiļradei, "Tumši ūdeņi" nebūs konceptuāls albums. Tas pieskarsies dažādiem cilvēka eksistences un iekšējās pasaules pārdzīvojumiem. 

Frailty albums "Tumši ūdeņi" ierakstīts ar Valsts Kultūrkapitālfonda atbalstu 2020. gadā. 

Grupas vietne facecbook: https://www.facebook.com/Frailty.metal/