2020/07/29

Sestdien Rīgā norisināsies mentālās veselības minifestivāls “Ogle”


Šo sestdien, 1.augustā, Rīgā norisināsies minifestivāls “Ogle”. Visas dienas garumā, Sporta iela 2 kvartālā, apmeklētājiem būs iespēja dzirdēt lekcijas, diskusijas un līdzdarboties izglītojošās darbnīcās, lai vairotu zināšanas par mentālās veselības nozīmi.

Jau otro gadu biedrība “Ogle” organizē festivālu, lai sabiedrībā veicinātu zināšanas par mentālo veselību un sniegtu atbalstu, lai samazinātu pašnāvību risku. Sestdien, Sporta 2 kvartālā, no plkst. 14:00 būs iespēja apmeklēt lekcijas izglītojošas darbnīcas, kuras vadīs psihoterapeits Ernests Pūliņš-Cinis, biedrības “Tēvi” vadītāja Elīna Kļaviņa, “Pusaudžu resursu centrs”, biedrība “Skalbes” un citi.

Paralēli sarunām, ikvienam interesantam būs iespēja piedalīties un apgūt kustību un deju terapiju, apzināto elpošanu, mūzikas terapiju un piedalīties Latvijas Sakranā Krusta Jaunatnes veidotajā viktorīnā par mentālo veselību. Pasākumā būs iespēja noskatīties Kārļa Lesiņa filmu “Izmisums”, pēc kuras būs iespēja satikt filmas aktierus un radošo komandu. Vakara noslēgumā gaidāmi muzikāli koncerti, kurus sniegs Latvijas mūziķi - “Oranžās Brīvdienas”, “Ārpilsētas Sakars”, “Sudden Lights” un urbānais mūziķis Arturs Skutelis.

Minifestivāla “Ogle” organizatore Alise Cepurīte: “Runājot par mentālo veselību, vēlamies sniegt atbalstu tiem, kam tas ir nepieciešams un atgādināt - Tu neesi viens. Grūtos brīžos vissvarīgākais ir tuvinieku atbalsts. Ceram, ka festivāls “Ogle” sniegs sirds siltumu un ieklausīšanās speciālistu, līdzcilvēku stāstos palīdzēs rast īsto ceļu, lai ikviens spētu piepildīt savu ikdienu ar prieku”.

Biedrība „Ogle”  tika izveidota 2019. gadā, kad piedzīvojot traģēdiju ģimenē, tika pieņemts lēmums, ka ir nepieciešams vairot sabiedrībā zināšanas un izpratni par pašnāvību un depresiju, lai pievērstu uzmanību mentālas veselības nozīmei.

Biļetes pieejamas - https://ticketshop.lv/site/events/view/3597

Biļešu skaits ierobežots!