2013/09/30

5. oktobrī - DRŪMVAKAR , RĪGA II! - PAPILDINĀTS 30.09.2013


Sestdien, 5. oktobrī, 2013, „Latvijas 1. Rokkafejnīca” (Reiterna nams, Mārstaļu 2/4, Rīga)

DRŪMVAKAR , RĪGA II!

„Drūmvakar, Rīga II!”, kā solīts, ir klāt. Smagnējākas rudens mūzikas pasākums šogad piedāvās vairāk elektroniskas un industriālas noskaņas, neaizmirstot par smagumu un melanholiju. Šogad pasākumā apvienojušies mūziķi no Norvēģijas, Zviedrijas un visām trim Baltijas valstīm.


„Drūmvakar, Rīga!” pirmais pasākums pagājušajā gadā ieguva priekš smagās mūzikas Latvijā nebijuši plašu publicitāti visa veida medijos, tāpēc, kā jau plānots, seko ne mazāk kvalitatīvs turpinājums. Kā pagājušajā gadā, apmeklētājus gaida ne tikai lielisks koncerts, tumšas noskaņas, bet arī koncerta noskaņai atbilstošs noformējums un atmosfēra.

Koncertā spēlēs:

DOMINANZ – mūsdienīga un ellīgi spēcīga grupa no Norvēģijas. Pamatā dalībnieki nākuši no slavenās Norvēģu black metal skatuves (piemēram, Immortal, Taake) un to nevar nepamanīt vokālos un arī mūzikā. Pievienojot elementus no atmosfēriskā un gotiskā metālā, kā arī labu devu industriālās mūzikas elementu, rezultātā rodas mūzikas, kas iesniedzas vairākās dimensijās. Tā ir agresīva, tā ir grūvīga un rada savdabīgu, biedējošu atmosfēru. Izdevuši kritiķu augsti novērtētu debijas albumu „As I Shine” 2011. gadā, šī gada vasarā ierakstīts otrais albums. Tas ir pat tumšāks un dusmīgāks, kā debija.
Vietne: https://www.facebook.com/dominanzofficial  | Video: http://youtu.be/b_9-YVv-_YA 


MYRAH – savas gaitas sākuši Zviedrijas ziemeļos 2005. gadā kā „Myra”. Pa ceļam izdodot labi novērtētu singlu un video, nonāk pie nosaukuma „Myrah” 2007. gadā un tad pat izdodot minidisku „Death & Despair”. 2009. gadā uzvarējuši pāris konkursos, pamazām izlauž sev vietu Eiropā un Zviedrijā, sekojoši 2010. gadā arī izdod pirmo pilnmetrāžas debijas albumu „Six Feet Down”. 2012. gadā izbraukuši koncertūri pa Zviedriju, Vāciju, piestājot arī Latvijā, izdod albumu „My Deliverance”. Myrah ir goth rock/metal grupa ar dinamisku, smagu un melodisku skanējumu, kas paliks atmiņā uz ilgu laiku.

LUCTUSblack metal grupa no Lietuvas. Skanējumu varētu aprakstīt kā ātru un agresīvu black metal ar death / thrash metal ietekmi. Dziesmu teksti pievēršas negatīvajām emocijām, karam, mūsdienu dekadencei. Sācies kā viena cilvēka projekts un pa ceļam izdodot pāris dažādas kvalitātes demo / debijas ierakstus, 2004. gadā iznāk EP „Ad Arma”, kas saņem virkni lielisku atsauksmju un viena cilvēka projekts beidzot izaug līdz koncertējošai grupai. 2007. gadā izdots splits ar citu nozīmīgu lietuviešu metāla grupu ”Argharus” , kam ar gada pauzi seko beidzot pirmais pilnais albums „Jaučiant pabaigą arti” („Feeling the End Near”), kas ierakstīts leģendārajā latviešu „Phoenix” studijā. Un šogad pavasarī pavisam svaigs otrais pilnais albums „Stotis”! Samērā ilgajā mūžā Luctus pelnīti iekarojis stabilu vietu Lietuvas un pasaules metāla cienītāju vidū ar izteikti spēcīgu, kvalitatīvu un oriģinālu skanējumu, kas satricina zemi ne sliktāk kā vecās skolas melnmetāls.
Vietne: https://www.facebook.com/Luctuslt | Jaunā albuma paraugs: http://youtu.be/BTBLUNKCPWA 



EVESTUS – alternatīvs post-industriāls elektroniskais roks, jeb īsāk sakot elktro kabarē no Igaunijas. Bieži izkropļotos vokālus papildina masīvas basa partijas, salauzīti ritmi kopā ar griezīgām sintezatora melodijām un orķestrāliem pavadījumiem. Sācies kā soloprojekts ar debiju „Destiny in Life” 2004. gadā un sekojošo „Wastelands” (2005), kas abi bija bagātīgi industriāli samplēti instrumentālie albumi, izdoti Kanādas leiblā „Dtrash Records”. Tad Evestus izaug līdz koncertgrupai ar līdz pat deviņiem dalībniekiem un izdod masīvu industriālo simfoniju „This Is Dramacore” 2010. gadā, kas neiekļaujas jebkādos muzikālos rāmjos. Viss ir izstrādāts līdz perfekcijai – mūzika, vizuālais noformējums, videoklipi. Kas tālāk?
Vietne: http://www.evestus.net | Video: http://youtu.be/ZydITE8piko 


FRAILTY – slavenākā pašmāju doom / death metal grupa, kas radusies 2003. gadā un šobrīd gatavojas skanīgi un iespaidīgi atzīmēt pastāvēšanas desmitgadi. Grupas dārdošākās virsotnes pagaidām ir debijas albums „Lost Lifeless Lights” (2008) , „EP” (2009) un aizgājušā gada albums „Melpomene”. Grupas kontā arī pašmāju metālistu balvas – „Gada Albums” (2009, 2012) un „Gada Grupa” (2009, 2012).
APĒDĀJS – dzimis 1996. gadā un audzis kopā ar Latvijas alternatīvās mūzikas skatuvi. Pagājušogad beidzot izdevuši ilgi gaidīto pirmo albumu „Mana vārna”. Kad tagad jau daudzi tā vienaudži ir pametuši publiku vai kļuvuši par citas auditorijas izklaidētājiem, Apēdājs joprojām ir Apēdājs – patiess līdz kaulam un nostaļģijai. Ar savu nepieradināto, neklasificējamo dekadentisko rokenrolu zem pašpasludinātā karoga „dzert un drāzties” tas palicis uzticīgs pats sev un publikai. 
Vietne: http://apedajs.bandcamp.com | Video: http://youtu.be/QWgHoBXXUWM 


Papildus par tumšo noskaņu gādās „Naktsputni Dejo” dīdžeji dj Valters K. un dj Kra, kā arī vairāk industriālās skaņās palīdzēs iejusties dj SKD. 

Pasākuma konferensjē – cilvēki ar veselīgu humora izjūtu – Deathperado kungs ar kundzi.

Būs arī Rock&Metal karaoke, fotostūris, kā arī, protams, mercha galds ar grupu (un ne tikai) atribūtiku.

Biļetes iepriekšpārdošanā pieejamas: https://www.ticketshop.lv/site/events/view/350

Pirmās biļetes pa 4 LVL, no 15. septembra – 6 LVL, pasākuma dienā – 9 LVL.

Pasākuma „Antithesis III” biļešu īpašniekiem, kā solīts, biļete par 1 LVL lētāk – 3 LVL – uzrādot izprintētu, derīgu „Antithesis III” biļeti kopā ar „Dūmvakar, Rīga II” biļeti pie ieejas pasākumā.

Intervija ar Luctus:
http://www.tvnet.lv/muzika/intervijas/478669-luctus_patriotisms_nihilisms_un_blekmetals_lietuviesu_gaume
 
Intervija ar Myrah:
http://www.easyget.lv/muzika/read/56836/ 

Intervija ar Evestus:
http://www.tvnet.lv/muzika/intervijas/479868-evestus_esam_nepopulari_divaini_un_mazliet_biedejosi

Intervija ar Dominanz sekos jau pavisam drīz! 

Sekot: http://p3licanwebzine.blogspot.com  
Pasākuma vietne Facebook: https://www.facebook.com/events/228879243927051/ 
Pasākuma vietne Draugiem.lv: http://www.draugiem.lv/ev/18433625/