2013/10/09

Otrdien, 15. oktobrī, klubā "Melnā Piektdiena" – psihodēliskie itāļu grandi „Ufomammut”


Pirmo reizi Rīgā, „Magickal Mastery Tour” ietvaros, Itālijas psihodēliskā sludge metal pamatlicēji -  „Ufomammut”.

Grupa nāk no Itālijas, radušies 1999. gadā un viņus mēdz uzskatīt par unikālā stila – psychedelic sludge metal pamatlicējiem. Iespējams, viņi bija pirmie, kas savā skanējumā apvienoja skanējuma ziņā garus, smagnējus ģitāru rifus, ko papildināja ar griezīgu vokālu, bagātinot šo visu ar dažādiem skaņu efektiem un to manipulācijām.


Nereti, grupas skanējumu salīdzina ar „Electric Wizard” vai smagnējāku „Pink Floyd”, uzsverot, ka „Ufomammut” gadījumā, reizēm zūd robeža starp mūziku un psihodēliju.

Mūzikas apskatnieki un entuziasti bieži vien strīdas par grupas skanējuma pareizo definējumu – vieni to sauc par eksperimentālu, psihodēlisko roku, otri par sludge metal, trešie to dēvē pat par psihodēlisku doom metal.

Savukārt, koncertu apmeklētāji sākotnēji ir ļoti pārsteigti, ka šo masīvo, blīvo, daudzpusējo un krāšņo skaņu kopumu uz skatuves veido tikai trīs cilvēki.
Pieminēšanas vērts ir arī vizuālais noformējums, kura pavadībā parasti koncertē grupa.

Grupas diskogrāfijā vismaz seši albumi, no kuriem pēdējais, divās daļās, izdots aizgājušajā gadā, ievērojamā „Neurot Recordings” leibla paspārnē:  „Opus Primum” (2012) un „Opus Alter” (2012).



 Iesildošajā daļā –
Pedigree” – kvalitatīvs industrial metal no Igaunijas 

9 Horizon” – pašmāju sludge / stoner grupa ar stāžu.

Koncerta sākums: 20:00, kluba durvis vaļā no 19:00

Biļetes iepriekšpārdošanā "Biļešu paradīze" kasēs un internetā: http://www.bilesuparadize.lv/events/event/30551