2013/10/22

Trešdien, 30. oktobrī, Rīgā iespaidīgs metāla veterānu lielkoncerts




Trešdien, 30. oktobrī, klubā „Melnā Piektdiena” lielkoncerts „Slaughterfest”, kurā spēlēs četras pasaulē atzītas un leģendāras grupas – „Onslaught” (Anglija) , „Mpire Of Evil” (Vācija) , „Master” (Čehija) un „Tantara” (Norvēģija).


Grupa „Onslaught” , kas arī viena no šī četrinieka līderiem, savas muzikālās gaitas aizsākusi 1983. gadā, Bristolē, Anglijā. Sākotnēji, spēlējot jaunā punk viļņa iespaidotu punk un hardcore, bet divus gadus vēlāk, līdz ar sastāva maiņu grupas skanējums un imidžs kļūst smagnējāks, pamazām pietuvinoties žanram, kurā viņi šobrīd ir vieni no Anglijas alternatīvās mūzikas eksporta produktiem – thrash metal.
Mūzikas apskatnieku vidū iecienīti palikuši divi agrīnie grupas albumi – „Power From Hell” (1985) un „The Force” (1986) .
Interesanti, ka grupai dažādos pastāvēšanas posmos muzicēšanas stils ir mainījies kopā ar sastāvu, ir vismaz divas dzimšanas dienas, jo dažādu iekšējo nesaskaņu dēļ, biežās sastāva maiņas, kā arī nespējot rast kopēju valodu ar jauno izdevniecību, grupa savu darbību uz laiku bija pārtraukusi 1991. gadā.
Grupas otrā dzimšanas diena ir 2005. gads, kad ar atjaunotu sastāvu atsākas mēģinājumi un darbs pie jauna albuma - „Killing Peace” , kas izdots 2007. gadā. Pamazām, grupa atgriežas mūzikas dzīves apritē, aktīvi koncertē, nostabilizē sastāvu un izdod piekto albumu „Sounds Of Violence” 2011. gadā, ar kuru viesojušies arī Rīgā 2011. gada aprīlī, iespējams, daudziem šis koncerts palicis atmiņā, kā paraugstunda, kā kan Anglijā ražots, laika pārbaudīts thrash metal.
Šogad, grupa ir atgriezusies vēl enerģiskāka un apņēmīgāka, kā pērn – septembrī iznācis viņu jaunākais albums „VI” un viņi aktīvi koncertē Eiropā – šībrīža „Skaughterfest” tūres ietvaros, piestās arī Rīgā.


„Mpire Of Evil” – grupa radusies salīdzinoši nesen, 2010. gadā, bet iespaidīgu to dara divi leģendāri dalībnieki – ģitārists Mantas un vokālists Demolition Man – abi spēlējuši 80-gadu kulta grupā „Venom” . Muzikāli, tehniski pefekts, enerģisks un savdabīgi tumšāks thrash metal, ko lieliski papildina teksti par korupciju, pasaules galu un ļaunumu. Grupas jaunākais albums „Crucified” izdots šī gada aprīlī, Rīgā grupa viesosies pirmo reizi.



„Master” – ar saknēm Asv, dibināta 1983. gadā, neskaitāmas reizes izjukusi un atjaunota, grupa šobrīd bāzējas Čehijā. Grupas centrālā personība ar iespaidīgu bārdu, tikpat iespaidīgu muzikālo karjeru - Paul Speckmann. Vīrs, kas spēlējis neskaitāmos citos projektos un grupās, ar savu grupu „Master” koncertos apbraukājis visu pasauli neskaitāmas reizes, ierakstījis un izdevis 13 albumus, no kuriem pēdējais – „The Witchhunt” izdots šī gada 27. septembrī. Muzikāli, nemainīgs un uzticīgs savam žanram – ņiprs death metal dažādās variācijās.
Video: http://www.youtube.com/watch?v=AVqOi27mhe0

„Tantara” – salīdzinoši jauna grupa no Norvēģijas, kas spēlē thrash metal manierē, ko nereti skanējuma ziņā salīdzina ar „Exodus”, „Heathen” un agrīno „Metallica” . Grupas debijas  albumu „Based On Evil” (2012) izdevusi izdevniecība „Indie Recordings” , kas vien liecina, ka tur kaut kas ir.

Klubs atvērts no plkst. 18:30, koncerta sākums: 19:00.
Biļešu cena iepriekšpārdošanā – 12 ls "Biļešu paradīze" kasēs un internetā: