2014/03/02

Rīgā koncertēs sladžmetāla pārstāvji no Somijas




5. martā Rīgas mūzikas klubā Nabaklab koncertēs sladžmetāla grupas no Somijas – Stolen Kidneys un Arson Under the Sea.  Vakara ievadā uzstāsies vietējie mūziķi North Bend un Darrva.


Stolen Kidneys ir sladžmetāla apvienība no Somijas, kura izveidota 2009. gadā Botnijas līča krasta pilsētā Oulu. Viena no grupas raksturīgākajām iezīmēm ir skanējuma sakausējums, kas sniedzas no hārdkora pankroka līdz inteliģentai metālmūzikai, nereti izvēršoties ar pārmērīgu skaļumu vai distorsiju, un padarot viņu mūziku vienlīdz „pieņemamu” gan smagā pankroka, gan trokšņu rokmūzikas cienītājiem.

Ansamblis ir aizvadījis vairākus desmitus koncertu savā dzimtajā pilsētā un citviet kopā ar tādām grupām kā Magrudergrind, Moloken, Boar, Famine Year, un apkopojis savu darbību divos īsspēlējošos ierakstos.


Līdzās Stolen Kidneys Nabaklab koncertēs arī viņu domubiedri, daudzgalvainā Somijas smagās mūzikas apvienība Arson Under the Sea, kuri gada sākumā nule izdevuši savu pašnosaukto debijas albumu, kurš ieturēts dinamiskā dūmmetāla un sladžmetāla žanru līdzsvarā.

Vakara ievadā uzstāsies vietējie mūziķi – postmetāla grupa North Bend no Jūrmalas un nāves metāla grupa Darrva no Jelgavas.

Klubs Nabaklab atrodas Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī 12, Rīgā.

Pasākuma sākums plkst. 21:00, ieejas maksa 5 eiro.

Info:
http://darrva.bandcamp.com