2014/03/04

Tumšā Sieviešu diena „Melnajā Piektdienā” (otrā relīze)


Sestdien, 8. martā, klubā „Melnā Piektdiena”, starptautiskās sieviešu dienas svinību ietvaros, koncerts „Anhedonia Tour” ar tumšu mūziku no Baltkrievijas, Igaunijas un Latvijas. Koncertā spēlēs grupas – „Woe Unto Me” no Baltkrievijas, „Taak” no Igaunijas, „Frailty” un „Catalepsia” no Rīgas.


Pasākuma vaininieki – pašmāju grupa „Frailty” un baltkrievu grupa „Woe Unto Me” , kas marta sākumā dodas kopīgā koncertbraucienā pa Baltijas valstīm, Baltkrieviju un Krieviju.

„Frailty” – pašmāju zināmākā doom metal grupa, kas radusies 2003. gadā, Rīgā. Aizvadītā gada nogalē grupa nosvinēja 10 gadu jubileju, veiksmīgi koncertēja Skandināvijas metālistu mekā – Bergenā, Norvēģijā.
Grupas kontā divi albumi „Lost Lifeless Lights” (2008), „Melpomene” (2012), viens EP, divas pašmāju metālistu gada balvas 2009. gadā un 2012. gadā.
Pēc ražīgas muzikālās atpūtas perioda, grupa beidzot ir atguvusies, lai dotos mazā koncertu braucienā pa Baltijas valstīm, Baltkrieviju un Krieviju.
Mazliet pāragri runāt par jaunā albuma aprisēm, tās ir, bet studijas ierakstu darbi sāksies tikai rudenī. Toties, esam sarūpējuši ceturto „Antitēzi” 18. aprīlī, ar pasaules līmeņa doom metal meistariem, pirmo reizi Rīgā: „Esoteric” , „Isole” , „Procession” un „Doomed” . Tiekamies koncertos! ”, bilst grupas ģitārists Jēkabs Vilkārsis.    

„Woe Unto Me”grupa no Baltkrievijas pilsētas Grodno, kas šī gada sākumā izdevuši veiksmīgu debijas albumu „A Step Into The Waters of Forgetfulness” .
Grupa ir salīdzinoši jauna, bet muzicēšanas maniere pietuvināta galējam doom metal žanram – funeral doom, ar tam raksturīgajiem rāmjiem – garas, smagnējas, apcerīgas,  melanholiskas un reizē melodiskas dziesmas, kas vairāk vedina uz apceri, nevis matu kratīšanu. Rīgā grupa viesosies pirmo reizi.

Koncertā mazliet gaišākus toņus iespēlēs doom rock grupa „Taak” no Igaunijas , nesen reanimētā pašmāju gothic metal grupa „Catalepsia” un dj Sinisters.

Biļetes: iepriekšpārdošanā – 5 EUR, koncerta dienā – 7 EUR
www.ticketshop.lv/site/events/view/819 

„Frailty” un „Woe Unto Me” „Anhedonia Tour 2014” koncerttūres maršruts:
6. marts – Kaļiņingrada (Krievija),
7. marts – Viļņa (Lietuva),
8. marts – Rīga (Latvija),
9. marts – Tallina (Igaunija),  
13. marts – Grodno (Baltkrievija),
14. marts – Minska (Baltkrievija),
15. marts – Veļikiji Luki (Krievija),
16. marts – Sanktpēterburga (Krievija).