2010/10/31

TREPANĀCIJA III: KATHAARSYS [es], ROUTAKEHÄ [fi], MALDUGUNS, DISEIM, DISLOCATION

Sestdiena, 6.novembris
klubs „Melnā Piektdiena”
19:00
Ieeja: 3 Ls

TREPANĀCIJA III



Trepanācija ir skarbākām miroņmetāla muzikālajām izpausmēm veltīta koncertu sērija, kurā pēc receptes līdzīgu ārstē ar līdzīgu sliktās domas un emocijas tiek ārstētas ar smagnējas, spēcīgas mūzikas palīdzību.

Pirmā Trapnaācija notika 2009. gada 12. jūnijā ar Somijas grupu Soulfallen un Manufacturer’s Pride un vietējo Collide piedalīšanos, otrā – šī gada 5. februārī ar vietējo grupām Lassie The Cat, Diseim, Synodic, Intense un Dislocation, trešā daļas īpašie viesi šoreiz ir spāņu progessive metal grupa – Kathaarsys..


KATHAARSYS (Spānija)
Kathaarsys ir spāņu progressive metal grupa, kas savā skanējumā izmanto arī black metal elementus, papildinot tos ar dažādiem citiem mūzikas elementiem. Grupas sākums datējams ar 2002.gadu, diskogrāfijā ir trīs albumi: „Portrait of wind and sorrow” (2005) , „Anonymous Ballad” (2009) un šīgada albums „Intuition” (2010). Šis spāņu trio ar koncertiem jau ir izbraukājis pasauli krustām-šķērsām - Spānijas tūre 2005. un 2006. gados, septiņas Eiropas tūres (2007,2x2008,2x2009,2x2010) un viena Amerikas tūre 2008. gadā.
Jose Luis Montins – vokāls, ģitāra, Marta Barcia – Bass, Adrian Hernandez – bungas.

Resursi internetā:
 
ROUTAKEHÄ (Somija)
Salīdzinoši jauna grupa, kas radusies 2007. gadā, mazā Somijas pilsētā – Laitila. Aktīvāka radošā darbība grupas dzīvē sākas 2009. gadā – sākas aktīvāka koncertdarbība un iznācis pirmais demo – „Ihmisyyden illuusiot”. Jāpiebilst, ka grupa savā skanējumā izmanto tikai dzimto – somu valodu. Stilistiski – grupa savu skanējumu dēvē par melodisku thrash metal, par ietekmes avotiem minot sekojošās grupas - In Flames, Bullet For My Valentine un Mokoma.

MALDUGUNS
Vokāli instrumentālais vecās skolas death metal ansamblis.
Par šo kolektīvu jāteic – labāk vienreiz dzirdēt pašam, kā klausīties, ko citi par viņiem saka. Būtu lieki teikt, ka šajā grupā spēkus apvienojuši mūziķi no grupām – Frailty, Nekroterror, ex-Tabestic Enteron, ex-Skyforger, ex-Heresiarh. Tāpat, lieki būtu teikt, ka šobrīd, savā stilā, Maldugunij līdzvērtīgas grupa te nav.
 
DISEIM
Vecās skolas death metal ar sludge elementiem, vēl šogad gaidāms debijas ieraksts.
Grupa sevi jau lieliski pierādījusi ar aktīvu koncertdarbību un enerģisku atdevi uz skatuves.

DISLOCATION
Grupa spēlē progressive / oriental metal stilā, kam pievienoti dažādi austrumu mūzikas elementi. Kā lielāko ietekmes avotu min tādas grupas, kā Opeth, Necrophagist, bet grupa nekad nav stādījusi sev par mērķi līdzināties kādai jau eksistējošai grupai – vienmēr tiek meklēti jauni skanējuma paraugi un harmonijas. Mūzika ir ļoti dažāda – gan melodiski instrumentālie skaņdarbi, gan arī agresīvas un spēcīgas dziesmas ar rūcošiem un tīriem vokāliem.

Sekot:

* Trepanācija ir cauruma izurbšanas operācija galvaskausā, kas senāk pielietota, lai ārstētu galvas traumas, galvassāpes, melanholiju, epilepsiju un citus garīga rakstura traucējumus. Ar speciāliem instrumentiem izveidojot caurumu galvaskausā, tika izdzīti dēmoni un izņemtā kaula šķemba kalpoja kā talismans, kas atvairīja ļaunos garus.