2012/02/07

Devilstone 2012 - 12. - 15. jūlijs, Lietuva

 Jaunumi par festivālu „Devilstone“: trīs skatuves un plašāks mūzikas klāsts

DEVILSTONE ir ekstrēmās / alternatīvās / metālmūzikas brīvdabas festivāls Sventājas (Šventoji) upes krastā Anikšķos (Anykščiai), Lietuvā. Tas atbrīvo radošo garu un ir pretmets masu kultūrai, alternatīva tiem, kuri meklē zīmīgāku māksliniecisko, muzikālo un atpūtas pieredzi.


Anīkšču pilsētiņā, kas ieguvusi šī gada Lietuvas kultūras galvaspilsētas titulu, bez kultūras pasākumu pārpilnības, tradicionāli risināsies arī mūzikas festivāls „Devilstone“. Uz atjaunoto Dainuvas ieleju četru dienu festivāls aicina jau ceturto reizi, no 12. līdz 15. jūlijam.

Anīkšči visa gada garumā savus apmeklētājus iepriecinās ar raibu kultūras daudzveidību. Arī „Devilstone“ savu publiku sagaidīs daudz vērienīgāk un ar jaunumiem. Vērā ņemamās 2012. gada festivāla izmaiņas – trīs skatuves iepriekšējo divu vietā. Festivāls aug, palielinās izpildītāju skaits un paplašinās piedāvātās mūzikas klāsts. Visas trīs skatuves piedāvās muzikālās programmas, kas sniegs publikai lielisku iespēju izvēlēties, ko klausīties: no „Devilstone“ apmeklētājam jau ierastā ekstremālā metāla līdz vieglākām alternatīvām melodijām.

Uz galvenās festivāla skatuves, kā vienmēr, uzstāsies smagās mūzikas kolektīvi. Būdams uzticīgs black, death, thrash un citiem metāla žanriem, festivāls piedāvās gan plaši atzītus šo stilu pārstāvjus, gan jaunus un perspektīvus daudzveidīgas smagās mūzikas radītājus no dažādām Eiropas valstīm, kā arī tālākām zemēm.


Mazliet vieglāks, tomēr smagajai mūzikai tuvs alternatīvais roks skanēs uz otras, festivāla papildskatuves. Šī skatuve būs paredzēta citādai, radošai, mākslinieciskai, eksperimentālai, trakoti vai apdullinoši dzīvai mūzikai. Tas ļaus klausītājam izvēlēties starp ekstremāla, spēcīga skanējuma mūziku un reibinošu muzikālu performanci. Kopējais muzikālo grupu skaits, kas uzstāsies uz abām skatuvēm būs tuvu 30.


Trešā skatuve – 2011. gadā veiksmīgi debitējusī „Mūzikas Laboratorija“ ir atvērta festivāla entuziastu muzikālajiem eksperimentiem, kā arī improvizācijām, izglītojošām lekcijām un konkursiem. Trīs skatuvju sarakstu vēl papildinās arī festivāla tradicionālais „Rocktheque“ laukums, kurā būs dzirdams „vecās skolas“ roks un dažādas tā variācijas.


Atjaunojot Dainuvas ieleju un palielinot skatuvju skaitu, mainīsies festivāla teritorija un arī tās plānojums. 2012. gada „Devilstone“ uzņems savus apmeklētājus citādāk „iekārtots“, tomēr tikpat omulīgs, lai velnišķīgā plosīšanās būtu īpaši ērta.

Biļetes visām festivāla dienām šobrīd pieejamas par 16 Ls, vēlāk tās kļūs dārgākas. Pieejamas īpašas grupu biļetes, kā arī daudzveidīga atlaižu sistēma, plašāku informāciju skatīt http://lv.devilstone.net/biletes.html . No Rīgas tiks organizēts autobuss uz festivālu un atpakaļ, par ko informācija tiks izziņota vēlāk.

Vairāk informācijas: www.devilstone.net un www.draugiem.lv/devilstone