2012/02/01

Soundarcade jaunā albuma „Moving the Great Hadron" prezentācija 9. februārī, Ģertrūdes ielas teātrī


Latviešu psihodēliskā rokgrupa Soundarcade ielūdz uz jaunā albuma „Moving the Great Hadron" prezentācijas koncertu 9. februārī Ģertrūdes ielas teātrī.



„Moving the Great Hadron" ir konceptuāls albums, kas ieturēts psihodēliskā un progresīvā roka stilistikā. Albumu veido pieci stāsti par jēgas meklējumiem mitoloģisko un zinātniskās fantastikas tēlu pasaulē.

Līdz ar pirmo albuma dziesmu protagonists dodas Zināšanu meklējumos. Taka vijas pie takas, līdz viņš nonāk mītisku būtņu apdzīvotā pirmmežā, kurā mēģina iegūt garīgo atklāsmi, izmantojot dzīvniecisku ķermenisko mīlestību.

Kad miesas slāpes ir apmierinātas, mūsu varonis ļaujas gara izziņas ilgām un nonāk bākas gaismas apstarotā jūras krastā. Tiecoties pēc atbildēm, viņš uzrunā no htoniskajām dzīlēm iznākušu nāru un klausoties nāras stāstos, negribot nonāk tās varā.

Tiklīdz protagonistam ir izdevies atbrīvot no gūsta savu garu, viņš saprot, ka nepieciešams spert nākamo soli pretī mērķa realizācijai. Viņš dodas pie Vārtiem. Uzvarējis Vārtu sargu - atslēgu meistaru - varonis pāriet cerētajā "absolūtajā" pasaulē.

Bet izrādās, ka tā nav nekas vairāk, kā iepriekšējās spoguļattēls. Mūžam svarīgo jautājumu atbildes, izrādās, ir pretjautājumi. Šī atklāsme sagrauj varoņa cerības par visaptverošas varas un tikai izredzētajiem pieejamu zināšanu eksistenci, un viņa ciešanas atspoguļojas albumu noslēdzošajā instrumentālajā skaņdarbā.

Soundarcade ir liels prieks par to, ka albuma noformējumu ir veidojis leģendārais latviešu psihodēliskais mākslinieks Edgars Folks. Radot katram no pieciem albuma skaņdarbiem veltītu vizualizāciju. Liels paldies arī Ģirtam Kūlam par palīdzību albuma masteringa procesā.

„Moving the Great Hadron", tāpat kā abi iepriekšējie Soundarcade albumi - „12 Songs of the Jackalope" un „Daughters of Molestia" - tiks izdots mūzikas izdevniecības „Melo records" un „NABAMUSIC" paspārnē.

Kā ierasts, ieeja Soundarcade prezentācijas koncertā būs bez maksas.


Papildu informācija:

www.soundarcade.lv