2012/04/16

Iznācis jaunais š! nr.10 „Jūras stāsti”

Iznācis jaunais š!  nr.10 „Jūras stāsti”

Komiksu kultūras žurnāls kuš! laiž klajā jaunu š! numuru „Jūras stāsti” ar 29 starptautisku mākslinieku vizuālajiem stāstiem. 



148 lappusēs publicēti 30 kā autobiogrāfiski, tā iztēles rosināti stāsti par jūru ilustrācijās un komiksos, kuru autori ir 29 mākslinieki no Latvijas, Lietuvas, Polijas, Beļģijas, Austrijas, Vācijas, Itālijas, Apvienotās Karalistes, Šveices, Zviedrijas, ASV, Kanādas un Japānas.

Numura autori: Anete Lielpētere, Anna Vaivare, Anete Matvejeva, Ābols, Dace Sietiņa, Endrju, Mārtiņš Zutis, Mikus Duncis, Oskars Veilands-Kustikovs un Rūta Briede no Latvijas, Akvilė Misevičiūtė un Luka Va no Lietuvas, Maciej Sieńczyk un Patryk Mogilnicki no Polijas, Andrea Bruno no Itālijas, Ansis Puriņš, Box Brown, Laila Milevski, KJ Martinet, Maré Odomo, Noah Van Sciver no ASV, Laura Ķeniņa no Kanādas, König Lü.Q no Šveices, Lars Sjunnesson no Zviedrijas, Martha Verschaffel no Beļģijas, Max Baitinger no Vācijas, Richard Short no Apvienotās Karalistes, Simon H no Austrijas un Tetsu Kayama no Japānas. Vāka autors: Maciej Sieńczyk no Polijas.

š! „Jūras stāsti” izdots ar Latvijas Kultūrkapitāla fonda atbalstu.                          

Iepriekšējais š! #9 „Sieviešu noslēpumi” ir saņēmis 2012. gada Angulemas komiksu festivāla balvu kā labākais alternatīvo komiksu izdevums un šobrīd ir nominēts ASV Stumptown komiksu balvai divās kategorijās - labākā komiksu antoloģija un labākais izdevuma dizains. Uzvarētājus nosaka lasītāji, balsojot internetā: http://www.stumptowncomics.com/awards.php

Nākamais š! #11 par tēmu „Artventurous” iznāks 2012. gada jūlijā. Ikviens komiksu un ilustrāciju autors vai autore var tajā piedalīties, sūtot savu darbu līdz 27. maijam uz kushmens(at)gmail(.)com. Labākie darbi tiks publicēti. Vairāk par noteikumiem var uzzināt http://kushkomikss.blogspot.com/2012/03/kus-11-artventurous-piedalies.html.

kuš! izdevumus var iegādāties galerijā „Istaba”, veikalos „Lukabuka”, „Randoms”, „Muhamors”, grāmatnīcā „Globuss”, grāmatu studijā „Illuseum” un ¼ satori telpā/Birojnīcā.