2012/04/02

Svētdien, 8.aprīlī, Nabaklab - starptautisks eksperimentālās mūzikas lielkoncerts Pavasara Mūzika


Ieklausies pavasara mūzikā

Svētdien, 8.aprīlī, mūzikas klubā Nabaklab, atzīmējot pavasara gadskārtas iestāšanos, vienkopus sastopoties skaņu māksliniekiem no Krievijas un Latvijas, norisināsies starptautisks eksperimentālās mūzikas lielkoncerts Pavasara Mūzika.


Jevgēņijs Načiss jeb Aon ir mākslinieks un komponists, kurš savā mūzikā apvieno mūsdienu elektroniskās mūzikas žanru daudzpusīgumu, piešķirot īpašu nozīmi melanholiskajām vadlīnijām un pārdzīvojumam. Viņa muzikālajam skanējumam raksturīgs lauku ierakstu lietojums, kā arī plašs tradicionālo instrumentu izmantojums, starp tiem ierindojot stīgu instrumentus, etniskās perkusijas un pūšamos instrumentus.

Elektroniskās un eksperimentālās mūzikas mākslinieks un komponists Oskars Herliņš atskaņo meditatīvas mūzikas kompozīcijas, aicinot savu klausītāju iedziļināties mākslas un individuālo pārdzīvojumu pasaulē, rosinot tos uz pašapceri.
Herliņš šobrīd studē Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, vairāki viņa darbi iekļauti Latvijas Jaunās mūzikas dienu koncertos.

Mārtiņš Roķis strādā ar skaņu dažādos tās kontekstos un formās, pastiprinātu uzmanību pievēršot skaņas uztveres un interpretācijas mehānismiem. Viņa šķietami atsvešināto skaņu pasauli raksturo nelineāras struktūras, plaša spektra amplitūdas, dinamika un manipulācijas ar skaņas telpisko uztveri.

2011.gada nogalē nepieradinātās mūzikas festivāls Skaņu Mežs publicēja Roķa ierakstu Temp, un nupat tapusi viņa paša mūzikas izdevniecība Duh-Noh.

Improvizācijas spēles ģitārists Jurijs Gagarins darbojas laikmetīgās eksperimentālās un elektroakustiskās mūzikas laukos, par sevis virzītājspēku minot skaņas kā parādības un vienota veseluma daudzpusīgumu. 2011.gadā viņš piedalījies mūsdienu kultūras forumā Baltā Nakts un vairākos atzītu ārvalstu mākslinieku koncertos Rīgā.

Kā vakara programmas īpašie viesi uzstāsies Karēlijas brīvās tautas mūzikas  un nepārtrauktās skaņas mūzikas duets Love Cult no Krievijas.


Kopš 2009.gada abus tā dalībniekus, Ivanu Afanasjevu un Anju Kutsu, vieno kopēja vēlme radīt psihedēlisku beznosacījumu mūzikas telpu, kurā savijas asi trokšņi un bezvārdu mantru dziedājumi. Pāris piedalās vairākos eksperimentālas un improvizācijas ievirzes mākslas projektos un radošajās kustībās, kā arī vada izdevniecību Full of Nothing.

Koncerta sākums plkst. 20.00. Ieeja no plkst. 19.00, ieejas maksa 4 Ls.


http://ulve-agency.tumblr.com
http://www.lovecult.net
http://soundcloud.com/aon-1
http://www.myspace.com/oskarsherlins
http://www.martinsrokis.com
http://yuri-g.bandcamp.com