2012/04/24

Pašmāju heavy metal apvienība RELICSEED Tibetai velta skaņdarbu "BROTHERS` TEARS"


Pašmāju heavy metal apvienība RELICSEED piedāvā ieskatu savā otrajā studijas albumā un klausītājiem nodod dziesmu BROTHERS` TEARS. 

Skaņdarbs veltīts Tibetai un pauž grupas nostāju pret tur notiekošo: „„Pareizi” ir neredzēt ciešanas, saucienus pēc palīdzības, Dies` pasarg` – palīdzēt, jo pašu labklājība vienmēr būs svarīgāka. It kā loģiski, mūsdienīgi un aktuāli, taču ne gluži šoreiz. Tas nav jautājums, ko, kā un vai vispār kaut ko darīt. Tā ir attieksme pret cilvēku masveida brutālu iznīcināšanu, kā arī necilvēcīgo un galēji radikālo protesta akciju – pašsadedzināšanos. Vienalga – tā teikt, gan jau viņi tur vienreiz nomierināsies un pārstās degt, bet mēs neko neredzam? Vienmēr atradīsies gudrinieki ar norādēm, ka vēl jau, re, kur ir bads, zemestrīces, cunami, ubagi, sunīši un kaķīši uz ielām – kāpēc tad viņiem neviens nepalīdz? Tātad – labāk ērti, klusi, mierīgi un bezatbildīgi pievērt acis, nedarīt neko un klusēt?”, retoriski jautā mūziķi.


„RELICSEED vienmēr ir bijusi sociāli aktīva un aktuāla grupa – mūzika raisa pārdomas, un pauž konkrētu attieksmi. Un arī šoreiz viņiem ir, ko teikt”, tā biedrības „Latvija Tibetai!” vadītājs, Rīgas Domes deputāts Jānis Mārtiņš Skuja. „Dziesmas liriskais un muzikālais saturs lieliski ieskicē gan situāciju Tibetā, gan pauž Latvijas kā vienas no šajā globālajā akcijā iesaistītās valsts nostāju pret notiekošo. Jāpiebilst, ka pasaulē jau gadiem notiek masveida protesta akcijas un vērienīgi muzikāli pasākumi, kas tiek rīkoti ar mērķi pārtraukt Tibetas ciešanas. Ceru, ka arī RELICSEED jau tuvākajā laikā uzstāsies kādā no šiem lielkoncertiem.”

BROTHERS` TEARS ir viena no apmēram desmit grupas otrajā studijas albumā paredzētajām kompozīcijām, kas solās būt muzikāli konceptuāls turpinājums pirmajam veikumam „60 minūtes sapņa”. Dziesmas pirmatskaņojums paredzēts 23.04.2012. populārākajās Latvijas radiostacijās Radio SWH, Radio 101, Kurzemes radio un citur, kā arī Maximum Threshold Radio, ReeB LiVe! Radio un citās ārvalstu radiostacijās. 

Par grupu RELICSEED

Grupa radusies 2004. gada beigās, spēlējusi gandrīz visos lielākajos Latvijas alternatīvās mūzikas festivālos, kā arī 2010. gada 3. decembrī izdevusi albumu „60 minūtes sapņa”, kas tika nominēts LATVIJAS METĀLA GADA BALVAI nominācijā „Labākais metāla albums 2010”. Kopš 2011. gada septembra RELICSEED aktīvi koncertē Anglijā, Vācijā, Nīderlandē un citās Eiropas valstīs. Četru latviešu mūzika nonākusi arī līdz ASV kritiķu ausīm: „Labākā METALLICA iedvesmotā grupa pasaulē ir pusceļā uz savu atzinību. RELICSEED ir smagākais, kas noticis Eiropā kopš Berlīnes mūra krišanas”. Tā par grupu izteicies bijušais žurnāla RIP MAGAZINE galvenais redaktors, mūzikas kritiķis un rakstnieks Lonns Frends pēc tam, kad noklausījās grupas uzstāšanos San Francisko klubā KIMO`s. 

Šobrīd RELICSEED atrodas ASV, kur grupai paredzēti četri koncerti un nākamā studijas albuma ieraksts. Cita aktuāla informācija atrodama grupas oficiālajā mājaslapā www.relicseed.com.

Dziesmu var noklausīties šeit: