2012/08/09

No 24. Līdz 25. augustam Lietuvā Baltijas festivāls „Menuo Juodaragis” XV


No 24. Līdz 25. augustam Lietuvā Baltijas festivāls „Menuo Juodaragis” XV

Šogad jau piecpadsmito reizi, Baltijas post-folk festivāls „Mėnuo Juodaragis” aicina ciemos. 


Īpašais brīvdabas festivāls, kas iepazīstina ar dažādu mūziku uz vairākām skatuvēm, kā arī ar mūsdienu tautas un pagānu kultūru, notiks vasaras pēdējā nedēļas nogalē – 24. - 26. augustā, uz Zarasai ezera salas, Lietuvas ziemeļaustrumos (ļoti tuvu Latvijas robežai!). Festivāls ir vienreizējs pasākums ar oriģinālu konceptu, lielisku atmosfēru un neticami labu atrašanās vietu – tīras, mežonīgās dabas apvidū, uz lielas, zaļas salas.


MJR 2012 piedāvās daudzus oriģinālus ansambļus un māksliniekus ar dažādu izcelsmi un stiliem - no autentiskas folkloras līdz neofolkam, no darkwave līdz avangardam, no elektronikas līdz metālam.

 
Šogad festivāla tematika ir – putni, no leģendām un totēmiem līdz folkloras simboliem.

Šīgada festivāla papildinājums – Lietuvas aviācijas vēsture un gaisa balonu sacensības (gaisa balonu piloti sola iespaidīgu nakts izrādi no gaismām un mūzikas) .

Galvenais festivāla elements nav mainījies – šogad tās ir veselas septiņas vietas, kas veltītas mūzikai vai tās dažādām ar to saistītām izpausmēm.

To skaitā - Dakha Bakha (Ukraina),  Ataraxia (Itālija), Alina Orlova (Lietuva) , Cruachan (Īrija) , Tharaphita (Igaunija) , Theodor Bastard (Krievija), Troum (Vācija) , Larrnakh (Ungārija) , Hati (Polija) , Svjata Vatra (Igaunija/Ukraina) , Žalvarinis, Donis, Kūlgrinda un daudzi citi.

Latvijas pārstāvji – etno ska grupa Vējam Kabatā.

„Mėnuo Juodaragis" ir daudz vairāk nekā tikai mūzika – plašā festivāla programma piedāvās ekskluzīvas un pamatīgas lekcijas, darbnīcas, tradicionālos rituālus, mākslas izstādes, dažādus radošos un ekoloģiskos projektus, patīkamu filmu izlasi, pārgājienus, sporta aktivitātes, tautu dejas, sporta sacensības un dejas cauru dienu un nakti!

Atdzīvinot vecās tradīcijas un parādot jauno mūsdienu baltu kultūru, MJR festivāls apbur apmeklētājus ar seno amatu darbnīcu laukumu un daudzām labi aizmirstām tradīcijām. Jūs esat laipni aicināti izbaudīt radošos projektus, labu alu, draudzīgu gaisotni, apburošas pļavas, birzis, ugunskurus, koka apmetnes un Zarasas ezera atspirdzinošos, tīros ūdeņus...


„Mėnuo Juodaragis" vienmēr azotē glabā jauku pārsteigumu visiem un ir laba iespēja apmeklēt Lietuvu, kā arī pavadīt pēdējās vasaras dienas Eiropas pagānu sirdī.

Video ar vienu no ievērojamākajām festivāla mūziķēm Alīnu Orlovu, kura atkārtoti viesojusies arī Latvijā: http://youtu.be/hVXsxyKeVAA | http://youtu.be/rhCSj3ToWow  



Video ar citiem svarīgiem festivāla viesiem – ukraiņu Daha Brakha: http://youtu.be/qt6E5yxy-uc

 

Vairāk informācijas par festivālu, tā leģendu, saturu un biļešu cenām festivāla mājaslapā: http://www.mjr.lt